Erdoğan: Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak.

0

Erdoğan: Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

-Memurlarımızın maaşlarında Temmuz – Aralık enflasyon farkı, toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme zammını yüzde 7.5’a çıkardık. Maaş artış oranını yüzde 30’a çıkartmış olduk.

-Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. İlave olarak düşük maaş alan emekliler için alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak.

-Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimize yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ek olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı eklenecektir

-Yeni mezun gençleri istihdam eden işletmelere 100 bin TL destek verilecek.

– Kur korumalı Türk lirası mevduatına kısa sürede 78 milyar liralık bir geçişin yaşanması, vatandaşlarımızın ekonomi programımıza olan güveninin işaretidir.

-Vatandaşımıza verilen kömür desteğinin, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin müjdesini vermek istiyorum.

-Bazı ürünlerdeki artışın herhangi bir şekilde izah edilemeyeceğini görüyoruz. Bu konuda gerekenleri yapmak için kurumlarımıza talimatlarımızı verdik. Yine stokçuluğa verilecek cezanın arttırılması için meclise teklif götüreceğiz.

-Koronavirüs salgını yeni varyantlarla hayatı etkilemeye devam ediyor. Omicron varyantı ile yeniden kapımıza dayandı. Hasta sayımızda artış yaşansa da yatış ve can kaybı sayısında bir artış görünmüyor.

-Eğitim önceliklerimiz başında yer alıyor. Ülkemizdeki öğretmenlerimizin iki doz aşılanma oranlarını Almanya ve Fransa gibi ülkelerin üzerinde de . Tedbirlere dikkat ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here