İstiklal caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere sonsuzluğa uğurlandı

0

İstiklal caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere sonsuzluğa uğurlandı

Terör saldırısında hayatını kaybeden Topkara çifti son yolculuğuna uğurlandı

Terör saldırısında hayatını kaybeden Topkara çifti son yolculuğuna uğurlandı

Beyoğlu’ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara, son yolculuklarına uğurlandı.

Ayazağa Merkez Camii’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Adem Topkara’nın babası Mustafa Topkara ve Elif Topkara’nın babası Abdi Köseoğlu törende taziyeleri kabul etti.

Ayakta durmakta güçlük çeken Köseoğlu’nu Adalet Bakanı Bozdağ ve Başsavcı Yılmaz teselli etti.

Kılınan cenaze namazının ardından bakanlar Soylu ve Bozdağ, tabutları omuzladı. Çiftin cenazeleri defnedilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı’na götürüldü.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Arzu Özsoy ile kızı Yağmur toprağa verildi

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yağmur ile annesi öğretmen Arzu Özsoy (41) için Şirinevler Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazını müteakip düzenlenen törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, yakınları ve oyuncu baba Nurettin Uçar katıldı.

Nurettin Uçar, eski eşinin ve kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Arzu Özsoy’un öğretmen arkadaşları ile Yağmur Uçar’ın okul arkadaşları da Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Hayatını kaybeden anne ve kızı cenaze töreninin ardından Edirnekapı Eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Patlamada vefat eden Ecrin ve babasına acı veda…

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Meydan ile 9 yaşındaki kızı Ecrin’in cenazeleri, Adana’da toprağa verildi.

Buradaki törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Süleyman Elban ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Meydan’ın aynı saldırıda yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen eşi Mevlüdiye ile annesi Fatma Meydan ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Mevlüdiye Meydan, kızı ve eşinin fotoğraflarını öperek, “Üzerimde kocamla kızımın kanı var” diyerek gözyaşı döktü

İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından baba kızın cenazeleri, burada toprağa verildi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde dün meydana gelen terör saldırısında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanı Yusuf Meydan ve kızı Ecrin’in de arasında olduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, Meydan’la aynı kurumda çalışan karısı Mevlüdiye’nin de aralarında bulunduğu 81 kişi yaralanmıştı. Mevlüdiye Meydan tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Meydan’ın, kardeşi Uğur Meydan’ın 12 Kasım’daki nişanı için eşi ve kızı Ecrin’le İstanbul’a gittiği, ailenin 5 yaşındaki kızları Derin’i ise Adana’da yakınlarına bıraktığı öğrenilmişti.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here