Twitter iflas eder mi? Musk’a göre, “İflas ihtimal dışı değil”

0

Twitter iflas eder mi? Musk’a göre, “İflas ihtimal dışı değil”

44 milyar dolara satın alma sürecini tamamlayıp dizginleri ele almasından beri geçen 2 haftada en üst düzey yöneticileri ve çalışanların yarısını işten atan, kalanların uzaktan çalışmasını sona erdirip haftada 80 saat işbaşına çağıran ve bedava yemek desteğini sona erdiren Elon Musk’tan iflas iması da geldi.

Çalışanlara gönderdiği e-postada ve müteakip personel toplantısında şirketin geleceğine dair güven vermeyen Musk’ın çalışanlara ilk kez hitap ederken “İflas ihtimal dışı değil” dediği belirtildi.

E-postada şirketin berbat ekonomik koşullar içinde bulunduğunu ve abonelik hizmeti Twitter Blue’nun şirketin geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlatan Musk, “Önemli bir abonelik geliri olmazsa, Twitter’ın yaklaşan ekonomik krizde hayatta kalmaması kuvvetle muhtemel. Gelirimizin kabaca yarısının abonelikten gelmesine ihtiyaç var” dedi.

Bir çalışan, personel toplantısında, ‘Musk’ın azalmış iş gücüyle gizlilik ve veri güvenliği standartlarını koruma yükümlülüklerinin nasıl yerine getirileceğine dair çalışanların endişelerini küçümsediği’ izlenimini aktardı.

Musk’ın çarşamba günkü canlı yayın sohbetinde büyük reklamverenlerin endişelerini yatıştırmaya çalışıp Twitter’ın rotası hakkında bugüne değinki en geniş çaplı yorumlarını yaparken e-posta ve personel toplantısındaki söylemini tekrarladığı belirtildi.

Bu manzara karşısında ilkin 3 üst düzey güvenlik görevlisi – bilgi güvenliği şefi Lea Kissner, baş gizlilik sorumlusu Damien Kieran ve baş uyum görevlisi Marianne Fogarty – istifa etti.

Ardından reklamverenlerin ve kullanıcıların platformla ilgili endişelerine kamuoyu önünde yanıt vermekle görevli Güvenlik ve Dürüstlük Başkanı Yoel Roth ve Müşteri Çözümleri Başkanı Robin Wheeler da şirketten ayrıldı.

Bunun üzerine Twitter’ın mayıs ayında gizlilik sorunlarının çözümü konusunda anlaşmaya vardığı Federal Ticaret Komisyonu’ndan (FTC) şirkete uyarı geldi.

Üstüne üstlük ürün lansmanları ve içerik denetleme politikalarında çizilen zikzaklar, General Mills dahil birçok markanın Twitter’da reklam satın alma işlemlerini durdurmasına neden oldu.

Değişimin Rengi (Color of Change) isimli STK’nın başı Rashad Robinson, “Böylece Elon’un şirketle çalışmaya devam etmeye ikna etmek üzere reklamcılarla konuşmak için öne çıkardığı iki kişi istifa etti. Şimdi Twitter’ı terk etmeyen şirketler, bu tehlikeli ve akıl almaz politika değişikliklerine mahkum olacaklar” diye tweetledi.

Şirketin bu hafta ortasından itibaren kullanıcıların 8 dolar karşılığında mavi teyit işareti satın almalarını sağlayan abonelik ürünü Twitter Blue’nun önemli kişi ve kuruluşların kimliğini taklit eden çeşitli hesapların doğrulanmasına sahne olduğu haberleri de geldi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here