4.4 C
Türkiye
Perşembe, Mart 21, 2024
Ana Sayfa Dünya Rekabet Kurulu’ndan Facebook, Instagram ve WhatsApp’a rekor ceza

Rekabet Kurulu’ndan Facebook, Instagram ve WhatsApp’a rekor ceza

0

Rekabet Kurulu’ndan Facebook, Instagram ve WhatsApp’a rekor ceza

Facebook, Instagram ve WhatsApp soruşturmasında karar çıktı. Rekabet Kurulu, Meta’nın, rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığı gerekçesiyle, 346 milyon TL idari para cezası verilmesine karar erdi.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle:

Meta Platforms, Inc. (Eski unvanı Facebook Inc.), Meta Ireland Limited (Eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ile Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. (26.10.2022)

Meta Platforms, Inc. (Eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (Eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ile Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.’nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

20.10.2022 tarihinde Rekabet Kurulu’nca dosyanın müzakeresi sonucunda; FACEBOOK’un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here