İRANLI FUTBOLCULARDAN İRANLI KADINLARA DESTEK; “BİR SAÇ TELİ İÇİN FEDA EDERİM”

0

İRANLI FUTBOLCULARDAN İRANLI KADINLARA DESTEK; “BİR SAÇ TELİ İÇİN FEDA EDERİM”

“BİR SAÇ TELİ İÇİN FEDA EDERİM”

Bayer Leverkusen forması giyen İranlı forvet Sardar Azmoun, pazar günü sosyal medyada şu ifadelerle yaşananlara tepki gösterdi:

“En kötü ihtimalle milli takımdan atılırım. Sorun değil. İranlı kadınların başındaki bir saç teli için bunu feda ederim. Bu hikaye silinmeyecek. Onlar istediklerini yapabilirler. Bu kadar kolay öldürdükleri için utanmalılar. Yaşasın İranlı kadınlar.”

Bu gönderiyi daha sonra silen ve daha az sert ifadelerin yer aldığı bir mesaj paylaşan Azmoun, sosyal medyadaki profil fotoğrafını dayanışma göstergesi olarak kararttı. Senegal maçı sonrası bir paylaşım daha yapan Azmoun, ilk paylaşımından sonra başka insanların yaptığı yorumlar nedeniyle takım içindeki huzurun bozulmasına neden olduğu için özür diledi.

Öte yandan İran futbolunun en büyük isimlerinden biri olan eski milli takım yıldızı Ali Karimi, önceden hükümet yanlısı eleştirilerine rağmen, sosyal medyadaki protestoları yüksek sesle destekleyerek İran’daki protestocuların çoğu için kahraman oldu.

Protestonun organizatörlerinden Mehran Mostead, “Biz sadece yalvarmak için buradayız. Lütfen bize karşı olmak yerine bizi destekleyin. Tabii ki bir futbolcunun desteğini ifade etmesinin sonuçları var. Çünkü İran’da rejime karşı olan insanlar için sonuçları gerçekten riskli. Ama elbette buna katlanmak zorundalar.” dedi.

KAYSERİLİ HOSSEINI’DEN TEPKİ

AW418495

Türkiye’de Kayserispor forması giyen Majid Hosseini de sosyal medyada bir paylaşım yaparak polislere silahlarını bırakmaları çağrısında bulundu. İran’ın efsane forveti olan ve 1998 Dünya Kupası’nın yıldızı Ali Daei, rejime “baskı, şiddet ve tutuklamalar yapmak yerine İran halkının sorunlarını çözmesini” söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here