6 ili sağanak vurdu. Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yollarda kaldı! 

0

6 ili sağanak vurdu. Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yollarda kaldı! 

Yaz aylarının sona ermesinin ardından Türkiye’nin birçok ilinde havalar soğudu, yağışlar etkisini göstermeye başladı. 6 ilde etkili olan sağanak yolları göle çevirdi, birçok ev ve iş yerini su bastı.

Nevşehir

Sağanak yağış yine hayatı felç etti. Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Civelek Köyünde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkili oldu.

Kısa sürede şiddetini artıran yağış ele neden oldu. Sel nedeniyle bazı evlerin zemin katları ile sokaklar su ile kaplandı, ekili alanlar ise zarar gördü.

OSMANİYE

Gece saatlerinde başlayan sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı. Su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklarda sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar mahsur kaldı.

BARTIN

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte Aydoğmuş köyündeki derenin taşması sonucu Çayaltı köyündeki Karadeniz sahil yolu inşaatındaki şantiyeye ait demir atölyesi ve kullanılmayan 1 evi su bastı.

Aydoğmuş köyü Dere Mahallesi’nde geçici demir köprü yıkıldı. İl Özel idare ekipleri ise yıkılan köprüde çalışmalara başladı.

KAYSERİ

Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkili oldu.

Sağanak yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı. Su birikintilerinin olduğu yollarda seyir halinde olan sürücüler zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etti.

ARDAHAN

Ardahan’da akşama doğru başlayan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde ani ve şiddetli yağış dolayısıyla Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

BOLU

D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde sağanak ve sis etkili oluyor. Bölgede gece başlayan sağanak ve sis, gün içinde de etkisini sürdürdü.

Kara yolunun özellikle Bakacak, Seymenler, Bıçkıyanı, Karanlıkdere, Bolu Dağı Polisevi ve Elmalık mevkilerinde karayolları ve polis ekipleri, sürücüleri yakın takip ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here