13.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana Sayfa Eğitim İstanbul’da okulların ilk gününde toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da okulların ilk gününde toplu taşıma ücretsiz

0

İstanbul’da okulların ilk gününde toplu taşıma ücretsiz

2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı, İstanbul ve Türkiye genelinde 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile diğer kamu kurumlarının temsilcileri, yeni eğitim sezonunun sağlıklı şekilde başlaması için bir toplantı gerçekleştirdi. Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında düzenlen toplantıda, trafik başta olmak üzere bir dizi önlem alındı.

Alınan tedbirleri açıklayan Can Akın Çağlar, İstanbul’da okulların açılacağı 12 Eylül Pazartesi günü 06:00 – 14:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini ve seferlerin artırılacağını belirterek, “İBB ve İstanbul Valiliği’ne ait birimler olarak, sorunsuz bir eğitim yılının başlaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Önümüzdeki haftadan itibaren işe aracıyla giden ve çocuklarını özel araçlarıyla okula bırakan verilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Altyapı, şantiye ve yol çalışmaları trafiğin yoğun olduğu saatlerde yapılmayacak, geceye kaydırılacak” diye konuştu.

İstanbul’da 2 milyon 934 bin 155 öğrenci ile 163 bin 784 öğretmenin 6.840 okulda yeni eğitim –öğretim yılına başlayacağını,16 bin servis aracının trafiğe çıkarak 300 bir öğrenciyi taşıyacağını açıklayan Çağlar, “Okulların açıldığı gün Metro İstanbul ve İETT’nin 2.248 ek sefer yaparak yaklaşık 500 bin ek yolcu taşıyacak. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize huzurlu ve verimli bir eğitim yılı diliyoruz” dedi.

ALINAN TEDBİRLER

• Okulların açıldığı gün ve devamındaki hafta boyunca trafikte olumsuzluklar yaşanmaması için 12 Eylül 2022 Pazartesi günü 06:00 – 14:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları (bilet Entegrasyona dahil olanlar) ücretsiz olacak.

• Okulların açıldığı ilk 2 gün boyunca okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacak.

• 12 Eylül Pazartesi günü okul servis araçları İSPARK A.Ş.’nin okul çevrelerindeki 89 otoparkından tam gün ücretsiz park edebilecek.

• Veliler https://tuhim.ibb.gov.tr adresinden kayıtlı şoför sorgulama ve okul servis ücreti hesaplama gibi hizmetlerin faydalanabilecek.

• Okul servis şoförlerinin Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgeleri https://tuhim.ibb.gov.tr  adresinden kontrol edilecek.

• Okul Servis Aracı kullanacak şoförler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alkol ve uyarıcı madde testine tabii tutulacak.

• Sabah ve akşam yoğun saatlerde yeterli sayıda zabıta memurunun okul çevrelerinde görevlendirerek ilçe zabıta memurları ve polis memurları ile koordineli trafik denetiminin yapılması sağlanacak.

• Şantiyelerde okulların açıldığı hafta gündüz çalışma yapılmayacak.

•Alt yapı çalışmaları yapan İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ vb. kurumlarla önceden iletişime geçilerek öğretim dönemi açılış haftasına kadar çalışmaların bitirilmesi sağlanacak.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here