Batshuayi Kadıköy’e golle merhaba dedi, Fenerbahçe 3 puanla başladı

0

Batshuayi Kadıköy’e golle merhaba dedi, Fenerbahçe 3 puanla başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda yenildiği Dinamo Kiev’i konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Temsilcimiz maça büyük baskıyla başladı. Rakip kalede sürekli gol arayan Sarı Lacivertliler’i ilk 15 dakikada Kiev daha çok faullerle durdurmaya çalıştı.

Türk sporseverlerin yakından tanıdığı ve daha önce ülkemizde Galatasaray ile Beşiktaş’ı da çalıştıran Mircea Lucescu’nun ekibi Kiev, ilk yarıda zor anlar yaşamasına karşın; Fenerbahçe 35. dakikada 1-0’ı buldu. Rossi’nin köşe vuruşunu Gustavo Henrique, kafayla ağlarla buluşturdu ve Sarı Lacivertliler’i 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıya da iyi başladı. Ancak son yarım saatte Kiev kendine daha güvenli oynadı. 62. dakikada Tsyanko, kaleci Altay’ın da hatasında ağları havalandırdı ve skoru 1-1 yaptı.

72. dakikada ise Altay Bayındır net bir pozisyonda rakibine gol izni vermezden, Valencia’nın 90’daki kafa vuruşu az farkla üstten auta gitti.

Maçta son sözü ise 90+2’de yeni transfer Batshuayi söyledi. Belçikalı oyuncu topu ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe’yi 2-1 galibiyete taşıdı.

Fenerbahçe’nin yer aldığı B Grubu’ndaki diğer maçta ise Rennes, AEK’yı deplasmanda 2-1 yendi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here