‘Akademik’ koyunlar öğrencilere burs desteği sağlayacak

0

‘Akademik’ koyunlar öğrencilere burs desteği sağlayacak
– Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) Veteriner Fakültesinde öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından yetiştirilen koyunlardan elde edilen gelirler öğrencilere burs olarak dönecek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) Veteriner Fakültesinde öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından yetiştirilen koyunlardan elde edilen gelirler öğrencilere burs olarak dönecek.

SCÜ Veteriner Fakültesi tarafından Sivas’a has ırk olan Kangal Akkaraman koyunlarından 200 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir çiftlik oluşturuldu.

Öğretim görevlileri ve veteriner adayı öğrencilerin çalışma ve eğitimlerine fayda sağlamak için kampüs içerisine kurulan çiftlikte aynı zamanda Akkaraman koyun ırkının geliştirme ve korunması da sağlanacak.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİM YILDIZ

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, kurulan çiftliğin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, gelecek yıllarda koyunlardan elde edilen gelirlerle hem çiftliği büyütüp hem de öğrencilere burs imkanı vereceklerini söyledi.


Rektör Alim Yıldız, gelecek yıllarda sadece küçükbaş değil büyük baş hayvanlarda almak istediklerini belirterek, “Veteriner fakültemizin akredite olabilmesi için bizden istenen bazı şartlar var. Bu şartlardan bir tanesi de hayvan çiftliği.

Bizim bu seneye kadar bir hayvan çiftliğimiz yoktu. Bu sene bir iş adamımızla birlikte vakfımız ortak bir şirket kurarak 200 adet Sivas’a has bir ırk olan Akkaraman koyunu aldık. Bu ırkın gelişiminde, korunmasında ve aynı zamanda damızlık koyun yetiştirebilmek için bu çiftliği kurduk. Bu sene öğrencilerimiz koyunlarla alakalı çalışmalarını yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here