Amaç dışı dokunan yanar’! Van Gölü tescil edildi.

0

Amaç dışı dokunan yanar’! Van Gölü tescil edildi.

Van Gölü ve çevresi, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

Resmi Gazetede yayınlanan kararla ilgili Van Valiliğinin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, Van Gölü’nün korunmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtilerek, “Van Gölü ve çevresinin ‘Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edilmiş ve Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tüm Van Gölü Havzası’na ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” denildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden yapılan bir açıklama ile de Van Gölü ve çevresinin ‘Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak ilan edildiği bilgili edinildi. O açıklamada koruma alanı ilan edilmesiyle ilgili olarak ayrıca şu ifadeler paylaşıldı: Van ve Bitlis illeri Van Gölü Potansiyel Doğal Sti Alanı, aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 21.07.2022 tarihli oluru ile “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Alanı’ olarak tescil edilmiştir.

Bir açıklama da, Aktivistlerden geldi.

Van Gölü’nün korunmasına yönelik Van ve Bitlis’te önemli farkındalık etkinlikleriyle öne çıkan ve alınan kararda büyük pay sahibi olan Vangölü Aktivitleri Derneği tarafından sosyal medyada yer alınan açıklamada alınan karar için “Van Gölü için tarihi gün!” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Van Gölü’nün korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda; Van Gölü ve çevresi “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. @emineerdogan @gulsenorhanvan

Paydaşı olduğumuz “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” üyelerine ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.” denildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here