Avrupa’da 1000’den fazla ölüme yol açan aşırı sıcaklık kabusu çarşamba günü Türkiye’de etkisini gösterecek!

0

Avrupa’da 1000’den fazla ölüme yol açan aşırı sıcaklık kabusu çarşamba günü Türkiye’de etkisini gösterecek!

Avrupa’yı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, Fransa, İspanya ve Portekiz’de en az 1000 kişinin ölümüne neden oldu. İngiltere’de bugün termometrelerin 43 dereceyi göstermesi beklenirken, Portekiz, 47 derece olarak ölçüldü.

Uzmanlar sağlıklı kişilere bile ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı yaparken, ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor. Sıcak hava dalgasının Çarşamba gününden itibaren Türkiye’de etkisini hissettirmesi bekleniyor.

İngiltere’de termometrelerin bugün 43 dereceyi göstermesi beklenirken, yetkililer binlerce kişinin hayatını kaybetmesinden endişe duyduklarını açıkladı.

İngiltere’de doktor muayenehaneleri ve özel sağlık merkezleri de kapanma kararı alırken sağlık görevlileri insanları ciddi sağlık risklerinden kaçınmak için dikkatli olmaya çağırdı.

Fransa da bu hafta sıcak hava dalgasının zirveyi görmesi ve yeni sıcaklık rekorları kırılması bekleniyor. Ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklığının 42 dereceyi geçmesi bekleniyor.

Portekiz’de de termometreler 47 derece ölçülürken, bu ülkede Temmuz ayınca sıcaklık rekoru kırıldığı anlamına geliyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’da da dün termometreler 33 dereceyi gösterdi.

Fransa’nın güneyi de orman yangınlarının etkisi altında. 6 gündür devam eden orman yangınlarında 10 bin 500 hektarlık alanın küle döndüğü belirtildi.

İspanya’da ise 30 bin hektarlık alanın küle döndüğü, 3 bin 200 kişinin de tahliye edildiği açıklandı. Portekiz’de çıkan orman yangınlarının şu an kontrol altında olduğu ifade edildi. Yunanistan’da da orman yangınları zaman zaman etkisini gösteriyor.

Türkiye’nin de Çarşamba gününden itibaren Avrupa’dan gelecek sıcak hava dalgasından etkilenmesi bekleniyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here