-1.6 C
Türkiye
Cumartesi, Mart 23, 2024
Ana Sayfa Dünya Milyonlar izledi; İnsanları plajdan kovan deniz aslanlarının derdi çiftleşmekmiş!

Milyonlar izledi; İnsanları plajdan kovan deniz aslanlarının derdi çiftleşmekmiş!

0

Milyonlar izledi; İnsanları plajdan kovan deniz aslanlarının derdi çiftleşmekmiş!

ABD’nin California eyaletinde çekilen, sahilde deniz aslanlarının insanları kovaladığı video TikTok’ta viral oldu. 10 milyonun üzerinde izlenen görüntüler için konunun uzmanı, deniz aslanlarının ‘niyetinin çiftleşmek’ olduğunu söyledi.

Guardian’a konuşan SeaWorld San Diego’dan deniz aslanı uzmanı Eric Otjen erkek deniz aslanlarının dişi için mücadele ettiğini söyledi.

Hızlı bir şekilde insanların arasında hareket eden deniz aslanlarının aslında dişiler üzerinden kavga ettiğini diğer deniz aslanının kaçtığını anlattı:

“Her iki deniz aslanının da insanlara saldırmak için fırsatı oluyor ama yanlarından geçip gidiyorlar. Her yerde insanlar var ama onları takmıyorlar bile. Tek dertleri çiftleşmek. Bu davranış aslında yaygındır. Videonun 10 milyon izlenmesinin nedeni herkesin sanki Godzilla peşlerindeymiş gibi kaçması.”

Ancak kaçmanın kötü bir fikir olmadığını ekleyen Otjen “Herkesin kaçıyor olması komik gelebilir ancak kaçmak kötü bir fikir değil. İki ateş arasında kalmak istemezsiniz. Isırmasalar bile 90-130 kilo bir hayvanın üzerinizden geçmesi iyi olmaz” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here