İngiliz basını, Johnson’un istifa edeceğini duyurdu.

0

İngiliz basını, Johnson’un istifa edeceğini duyurdu. BBC, Johnson’un birkaç saat içinde açıklama yapmasının beklendiğini bildirdi.

BBC ve Sky da dahil olmak üzere birçok İngliz medya kuruluşu Başbakan Boris Johnson’un istifa edeceğini duyurdu. BBC, Başbakanı’nın birkaç saat içinde açıklama yapacağını aktardı.

BBC Politika Muhabiri Chris Mason, “Johnson bugün Muhafazar Parti’nin liderliğinden istifa edecek” açıklamasını yaptı.

The Sun gazetesinden bir muhabirin aktardığına göre ise Jonhson bu yaz Muhafazar Parti’de yeni biri seçilene kadar görevinde kalmaya devam edecek.

Öte yandan, üst düzey hükümet yetkililerinin de istifaları sürüyor. Son olarak Galler Bakanı Simon Hart’ın görevini bıraktığı açıklandı. Başbakan Boris Johnson’sa baskılara rağmen istifa etmeyeceğini söyledi.

Dünkü birçok istifanın ardından, bu sabah Kuzey İrlanda Bakanı Brandon Lewis, Hazine Bakanı Helen Whately ve Güvenlik Bakanı Damian Hinds istifa etti. 50. istifa, İngiltere saatiyle 7.20 civarında Bilim, Araştırma ve Yenilik Bakanı olan George Freeman’dan geldi. Emeklilik Bakanı Guy Opperman da  kısa bir süre sonra istifa etti.

Freeman, Johnson’a yönelik yazdığı sert bir istifa mektubunda, “Parlamentoya karşı şeffaflık ve samimiyet eksikliğinizin doruk noktasına ulaştınız.  Geçmişte cinsel istismar iddiaları olduğunu bildiğiniz birini atamanız bardağı taşırdı.Bu, halkın güvenine ve hükümete, demokrasiye ve hukuka saygısına ve Muhafazakar Parti’nin uzun geleneğine ciddi şekilde zarar veriyor” açıklamasını yaptı.

JOHNSON DAHA ÖNCE İSTİFA ETMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

Bununla birlikte Johnson, dün kabinesinin kalan üyeleriyle bir araya geldi ve birçoğunun kendisini istifaya çağırdığı bildirildi. İngiltere Başbakanı dün istifa çağrılarını reddetti ve “mücadeleye devam etme” sözü verdi.

Diğer taraftan Johnson kariyeri boyunca birçok skandala karıştı halkı yanıltmak ile suçlandı. Ancak, birçok milletvekili için bardağı taşıran son damla, Johnson’ın, hakkında cinsel istismar suçlamaları bulunduğu konusunda bilgilendirildiği halde Christopher Pincher’ı Muhafazakar Parti’nin disiplin organında üst düzey bir göreve getirmesi oldu.

Johnson’ın Pincher’a yönelik görevi kötüye kullanma iddialarını atamadan önce bildiğinin ortaya çıkması ayrıca önceki gün, iki üst düzey yetkilinin, Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid’in istifalarına yol açtı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here