Sivas’ta, Madımak Oteli’nin ateşe verilerek 33 aydının katledilmesi 29’uncu yılında etkinliklerle anıldı. 

0

Sivas’ta, Madımak Oteli’nin ateşe verilerek 33 aydının katledilmesi 29’uncu yılında etkinliklerle anıldı. 

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yaşanan olaylarda Madımak Oteli içerisinde 33 şair-yazar-ozan hayatını kaybetmişti.

Anma programı çerçevesinde .Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan eski Madımak Oteli’ne giderek, olaylarda hayatını kaybedenler için oluşturulan köşeye karanfil bıraktı.

Programa; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ünal Kartaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi partilerin il başkanları ve protokol mensupları katıldı.

Etkinlikler kapsamında, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) üyeleri de eski Madımak Oteli’ni ziyaret etti.

MESAM Başkanı Recep Ergül ve beraberindekiler içeride bulunan ve olaylarda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazdığı köşeye karanfil bıraktı.

MESAM üyeleri, anma etkinlikleri kapsamında Kangal ilçesine bağlı Minarekaya köyüne giderek, olaylarda hayatını kaybeden sanatçı Muhlis Akarsu adına yaptırılan kültürevinin açılışını gerçekleştirecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here