Cüneyt Arkın sevgi seliyle uğurlandı!

0

Cüneyt Arkın sevgi seliyle uğurlandı!

Kalbinin durması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı.

Cüneyt Arkın’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı.

Arkın’ın cenazesi motosikletli eskortlar eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’ne götürüldü.

Arkın’ın cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tören taburu tarafından alınarak, AKM içindeki sahneye taşındı.

Törene Arkın’ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, siyasiler ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende Arkın’ın oynadığı sinemaların kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi.

Törende konuşan sanatçını eşi Betül Arkın, “Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü” dedi.

Törenin ardından Cüneyt Arkın’ın naaşını taşıyan kortej toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Teşvikiye Camisi’ne gelenler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de vardı. Cenaze namazına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cüneyt Arkın’ın ansını yaşatacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Cüneyt Arkın’ın naaşı, buradaki törenin ardından Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Binlerce yurttaş, Cüneyt Arkın’ın cenazesini Teşvikiye Camisi’nde karşıladı. Arkın ile çok sayıda filmde rol alan usta sanatçı Türkan Şoray, rol arkadaşını tabutunu öperek uğurladı.

Cüneyt Arkın’ın naaşı, Teşvikiye Camii’nde kılınan namaz sonrası defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here