22 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

22 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Parçalı Bulutlu 20/28 Derece

Nem; % 62/87

Rüzgar; 15 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı, yarın doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Ege Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, gece saatlerinde Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
İç Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile bu akşam saatlerinde ve yarın öğle saatlerinden itibaren Ankara ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimler ile yarın bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Artvin’in iç kesimlerin gece saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Ardahan ve Kars çevrelerinin gece saatlerinden itibaren kuzey kesimler ile yarın Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Doğu Karadeniz’de kısa süreli fırtına, Güney Ege ile Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatı, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5, doğusu 6, Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 4 ila 6, doğusu öğle saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Doğu Karadeniz’de yer yer 3,0m, doğusu öğle saatlerine kadar 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinde güneyi 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’de 1,5 ila 2,5m, güneyi 3,0m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, öğle saatlerinden itibaren doğusu öğle saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6, Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here