Bangladeş’te kimyasal dolu konteynerde patlama; 49 ölü, 400’ü aşkın yaralı!

0

Bangladeş’te kimyasal dolu konteynerde patlama; 49 ölü, 400’ü aşkın yaralı!

Bangladeş’in Chittagong şehrinde konteyner deposunda çıkan yangının enkazında ekiplerin itfaiyecilerin de aralarında bulunduğu cansız bedenlere ulaşıldığı açıklanırken, can kaybı sayısının 49’a yükseldiği belirtildi.


Bangladeş’in Chittagong şehrindeki bir konteyner deposunda dün yerel saatle 22.30’da yangın çıkmış, olayın ilk saatlerinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 400 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Konteyner deposunda yangının söndürülmesinin ardından yapılan arama çalışmalarında ekipler, aralarında itfaiyecilerin de bulunduğu 49 cansız bedene ulaşıldığını açıkladı.

Olayda yaralanan 400’den fazla kişinin yaralandığı belirtilirken, yaralılardan 135’inin hastanede tedavi gördüğü duyuruldu.

Yetkililer hayatını kaybeden kişilerden 9’unun kimliğinin belirlendiğini ve isimlerinin Comilla İtfaiye Teşkilatı’ndan Moniruzzaman, Habibur Rahman, Rabiul Alam, Muminul Haque, Mohiuddin, Tofail Ahmed, Alauddin, Md. Sumon ve Ibrahim Hossain olduğunu açıkladı.

Chittagong İtfaiye ve Sivil Savunma Genel Müdürü (DG) Tuğgeneral Main Uddin bu sabah olay yerine yaptığı ziyarette, ceset sayısının artabileceğini belirterek, “Yangın haberini aldıktan sonra dün geceden bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here