🎥 50. İstanbul Müzik Festivali yarın başlıyor. 

0

50. İstanbul Müzik Festivali yarın başlıyor. 🎥

24 Haziran’a kadar sürecek Festivalde; Şerefiye Sarnıcı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’ndaki etkinlikler ücretsiz olacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 50’nci İstanbul Müzik Festivali bu yıl, ‘İstanbul’ teması altında gerçekleşecek.

Festivalin açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası & Kirill Gerstein 6 Haziran (Yarın) saat 20.00’da AKM Türk Telekom Opera Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.


Konserde Tekfen Filarmoni Orkestrası, daimi şefi ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov ile birlikte günümüzün yıldız piyanistlerinden Kirill Gerstein’a eşlik edecek.

7 Haziran’da “İstanbul Senfonisi”-Bilkent Senfoni Orkestrası & Fazıl Say saat 20.00’da AKM Türk Telekom Opera Sahnesi’nde olacak.


Fazıl Say, yeni eseri ve ona 2013’te ECHO Klassik Ödülü’nü getiren ünlü ilk senfonisi İstanbul ile saygı duruşunda bulunurken, Say’ın yeni eserinin yanı sıra seyirci İstanbul Senfonisi’ni Can Okan yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği, eserin dünya prömiyerinde ve ECHO Ödüllü kaydında da solist görevi üstlenen Burcu Karadağ, başarılı perküsyon sanatçısı Aykut Köselerli, kanun icrasında kendine özgü bir teknik ve anlayış yaratan Hakan Güngör’den dinleyecek.

Borusan Quartet & Xavier De Maistre‘ye Kadıköy Süreyya Operası ev sahipliği yapacak.
Borusan Quartet ve günümüzün önde gelen arp sanatçılarından Xavier de Maistre, ömrünü arpa adayan Alvars, 19. yüzyılın şiirinin tüm derinliğini sunan Debussy ve romantik dönemin tutkulu bestecisi Çaykovski’nin yapıtlarından oluşan bir programla müzikseverlerle buluşacak.

9 Haziran’da saat 20.00’da AKM Türk Telekom Opera Sahnesi Deutsches Symphonie-Orchester Berlin & Anna Prohaska‘yı ağırlayacak. ECHO Klassik Ödüllü soprano Anna Prohaska, festivali’nde, şef Giovanni Antonini yönetiminde köklü topluluklardan Deutsches Symphonie-Orchester Berlin ile Mozart’ın Titus’un Merhameti ve Haydn’ın Issız Ada ve Berenice operalarından en sevilen ve beğenilen aryaları seslendirecek.

AKM Türk Telekom Opera Sahnesi’nde 12 Haziran’da sahnede Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası & Gautier Capuçon olacak. Günümüzün en önemli viyolonselcilerinden Gautier Capuçon, Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile bir araya geleceği konserde, Capuçon Edward Elgar’ın “bir insanın yaşama karşı tavrı” diye nitelendirdiği, en ünlü eserlerinden biri olan Viyolonsel Konçertosu’nu seslendirecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Müzik Direktörlüğü görevini üstlenen şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki topluluk, Cemal Reşit Rey’in şehre dair tutkusunu yansıtan Enstantaneler’ini ve Dvořák’ın “Yeni Dünyadan” başlığını taşıyan etkileyici senfonisini yorumlayacak.

15 Haziran’da AKM Tiyatro Salonu’nda Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Yıldızları Oda Orkestrası sahne alacak; Yıldızlarla Bir Kutlama Akşamı: Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Yıldızları Oda Orkestrası başlıklı konserde, konuk sanatçı olarak uluslararası tanınan piyanist Gülsin Onay dinleyicilerle buluşacak.

Klasik müziğin en yaratıcı zihinlerinden biri olan Alice Sara Ott, müzik yaşamının yansımalarını içeren albümü Echoes Of Life ile aynı adı taşıyan projesiyle İstanbul Müzik Festivali’nde olacak. “Yaşamdan Yansımalar” – Alice Sara Ott 16 Haziran saat 21.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Echoes Of Life, Alice Sara Ott’un müzik yaşamının, kendi yaşam yolculuğuna yansımalarını içeriyor. Mimar Hakan Demirel ile yaptığı işbirliği, resitale eşlik eden, izleyiciyi kendi sanal yolculuğuna çıkaran ve özgün bir konser deneyimi yaratan dijital video yerleştirmesi ile taçlanıyor.

19 Haziran saat 21.00’da Harbiye Saint Esprit Katedrali’nde Yıldızlarla Oda Müziği – Miloš & Ottensamer izleyiciyle buluşacak. Gitar repertuarıyla dikkat çeken Miloš Karadaglić ile klarnet sanatçısı Andreas Ottensamer sahnede bir araya gelecek. 20 Haziran’da ise Fransız Sarayı’nda Fransız akordeoncu Richard Galliano, Sardinyalı trompetçi Paolo Fresu ve İsveçli piyanist Jan Lundgren’den oluşan üçlü, son kayıt çalışması Mare Nostrum ile sahne alacak.

22 Haziran saat AKM Türk Telekom Opera Sahnesi, Bir Prömiyer: Tan Dun & Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası‘nı ağırlayacak. Dünyaca ünlü şef ve besteci Tan Dun ile birlikte konserde, eleştirmenlerin “Jacqueline du Pré’den bu yana gelmiş geçmiş en heyecan verici İngiliz yaylı çalgı icracısı” diye övdüğü Daniel Hope ile “özgün müzik anlayışının gerçek bir göstergesi” olarak nitelenen piyanist Alexey Botvinov yer alıyor. İki sanatçı müzikal diyaloglarını dünya prömiyerini yaptıkları Dun’un İkili Konçerto’suyla İstanbul’a taşıyor, bu konserde başarılı kayıt çalışmaları, turneler ve birçok eserin dünya ve Türkiye prömiyerini festivalde gerçekleştiren, ülkemizin en başarılı topluluklarından BİFO ile buluşuyorlar.

50. İstanbul Müzik Festivali, kapsamında İstanbul’un her iki yakasında, çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz bir etkinlik serisi düzenlenlenecek.

Etkinlikler 11 Haziran’da saat 16.00’da Fenerbahçe Parkı’nda; 18 Haziran’da saat 16.00’da ise Yıldız Parkı’nda gerçekleştirilecek

Müzikli Bir Hafta Sonu programında yer alan, Atölye Pikolo’nun yürüteceği, 3-6 yaş grubuna yönelik, Ses Ver, İlham Ver başlıklı atölyede, küçük müzisyenler, farklı müzik aletlerini tanıyarak seslere kulak verecek ve Orff Schulwerk tekniğiyle ritim, hareket egzersizleri yapacaklar.

İstanbul Müzik Festivali’nde Onur Ödülü Özkan Manav’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Tan Dun’a sunulacak.

Festival programına ve etkinlik detaylarına

https://muzik.iksv.org/tr/program

Biletlere ise Passo internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here