Sarıyer Belediyesi,  9. Sarıyer Edebiyat Günleri (Yarın) 28 Mayıs Cumartesi günü başlıyor.

0

Sarıyer Belediyesi,  9. Sarıyer Edebiyat Günleri (Yarın) 28 Mayıs Cumartesi günü başlıyor.

5 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek etkinliğe, 400 yazar ve 45 yayınevi katılacak.

Yarın şiir teknesiyle başlayacak Edebiyat Günleri’nin ilk konukları Hüseyin Avni Dalyan, Başak Daşman ve Suat Erdem olacak.

Yarın ayrıca, “Sahneden Edebiyata” etkinliğine ise, Özge Özberk, Sinan Tuzcu, Caner Cindoruk ve Bülent Emrah Parlak sevenleriyle buluşacak.

Edebiyat Günleri’ne giyilebilir kalp pilinin mucidi bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, “Bilim ve Özgürlük” konulu söyleşisiyle katılacak.

MEDYA SÖYLEŞİLERİ
29 Mayıs Pazar Günü Özlem Gürses’in saat 14.00’de  “Medyada Neden Başarısız Oldum” söyleşisi ile başlayacak program,  saat 17.00’de Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Cengiz Öksüz, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri İstanbul Şubesi Başkanı Dr. A. Alper Akçam’ın katılımıyla gerçekleşecek “Köy Enstitüleri Aydınlığı ve Edebiyat” paneli ile devam edecek. Etkinlikler sonrasında Mehtap Meral konser verecek.

ŞİİR VE MÜZİK EŞLİĞİNDE BOĞAZ TURU
Şiir ve müzik eşliğinde boğaz turlarının yapılacağı programda bu yıl masal çadırı da kurulacak. Etkinlikte; Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü Latife Tekin’e verilecek. Programın bu yıl ki onur konuğu ise Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray olacak.

YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALAYACAK
Etkinlikte; İnci Aral, Aydın Ilgaz, Nilgün Ilgaz, İpek Çalışlar, Nazım Alpman,Özkan Sağın, Niyazi Kahveci, Özgür Özgülgün, Pelin Batu, Erdal Güney, Yavuz Ekinci, Adnan Özyalçıner, Sinan Meydan, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Haydar Ergülen, Mine Soysal, Sinan Akyüz, İhsan Eliaçık, Başak Sayan, Emrah Ablak, Zeynel Lüle, Ersin Karabulut, Tuna Kiremitçi, Lütfiye Pekcan, Saygı Öztürk, Latife Tekin, Akın Birdal, Kahraman Tazeoğlu, Merve Başcumalı, Özge Doğar, Karin Karakaşlı ve Kent Ekranı Yazarı M. Cemal Beşkardeş eserlerini imzalayacak.

9.Sarıyer Edebiyat Günleri,5 Haziran’da Ceylan Ertem konseriyle sona erecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here