Kulüp Dizisinin Düşündürdükleri 

0
Kulüp Dizisinin Düşündürdükleri 
 Kulüp dizisi adeta 1950’lerde yaşatıyor izleyenleri. 
 Kulüp dizisi 5 Kasım`da Netflix`te gösterime girdi. Hemen büyük bir merakla izledim. Dekor,  kostüm, müzik, aksesuar…  Kısacası her detay mükemmel diyebilirim. Dönem dizisi çekmek zordur. Özel bir bilgi ve birikim ister. Ve özel çalışma detaylarda dikkat ister. Sanki o yıllarda yaşamış gibi olmak gerekir.
Sanat yönetmeni Ayşe Buket Demiratar`ın başarısı dönemin ışıltılı  gece hayatını, o dönem kullanılan otomobilleri, kullanılan aksesuarları ve dönemin modasını yansıtabilmesinden geliyor. Sanki o yıllarda yaşamış gibi hissediyoruz kendimizi…
 Hikaye ve senaryonun başarısıyla kendimizi dizinin içinde hissediyoruz. Kulüp dizisinin yaratıcısı Zeynep Günay Tan ve senaristler Ayşin Akbulut,  Serkan Yörük`ün kaleminin gücü sayesinde senaryoda oluşan girift yapı, diziyi daha izlenebilir kılıyor.
Gökçe Bahadır (Matilda), Barış Arduç (İsmet), Salih Bademci (Selim Songür), Metin Akdülger (Orhan), Fırat Tanış (Çelebi), Asude Kelebek (Matilda`nın kızı (Raşel) karakterlerine hayat veriyor.
Oyuncuların başarısı ve hikaye ile uyumu casting (oyuncu seçimi) çalışmasının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.
Sinematografi açısından ise yönetmenler Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce`nin başarısını da es geçmemek gerekir. Çekim açılarının ve parça ışık tekniğinin hikaye ile son derece uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Hala izlemediyseniz sizin için bir inceleme yazısı yazdım.
Mutlaka izleyin. İyi seyirler dilerim.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 07 Kasım 2021

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here