Kanser tümörlerini azaltan aşının insanlı denemeleri başladı!

0
Bitki kökenli aşıda GDO bulunmuyor.

Kanser tümörlerini azaltan aşının insanlı denemeleri başladı!

Bilim insanları, hayvanlardaki katı tümörleri küçülten yeni bir “kanser öldürücü virüsü”, ilk insan hastaya enjekte ettiler.

Bağışıklık sistemini kansere karşı harekete geçiren yeni tedavilerde uzmanlaşmış bir şirket olan Avustralya merkezli Imugene Limited tarafından geliştirilen projede, Vaxinia olarak bilinen bir virüs kullanılıyor.

Daily Mail’de yer alan habere göre, söz konusu virüs, sağlıklı hücreleri korurken kanser hücrelerini enfekte etmek, çoğaltmak ve öldürmek için genetik olarak tasarlandı.

Çalışmanın Faz 1 klinik denemesi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’daki yaklaşık 10 bölgede metastatik veya ileri katı tümörleri olan 100 kanser hastasında denenecek. İlk denemenin yaklaşık 24 ay sürmesi bekleniyor.

Vaxina’nın güvenliği kanıtlandıktan sonra, bazı katılımcılara, bağışıklık sisteminin kansere neden olan hücrelerle savaşma yeteneğini geliştiren bir immünoterapi ilacı da verilecek.

Araştırmacılar, kombinasyonun, en az iki yıl boyunca birkaç haftada bir tedaviyi alan 36 erkek ve kadının yaklaşık yarısında (yüzde 47) melanom tümörlerini küçülttüğünü söylüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here