Bir kız çocuğuna ait 130.000 Yıllık Diş, Güneydoğu Asya’daki Soyu Tükenmiş Denisovalıların İlk Kanıtı Olabilir

0

Bir kız çocuğuna ait 130.000 Yıllık Diş, Güneydoğu Asya’daki Soyu Tükenmiş Denisovalıların İlk Kanıtı Olabilir

Denisovalılar’a ait olduğuna inanılan bir diş, dünyanın beklenmedik bir yerinde keşfedildi: Güneydoğu Asya’daki Laos.

Bu, Güneydoğu Asya’daki bu erken homininlerin ilk fosil kanıtı.

Uluslararası bir araştırma ekib başlangıçta bölgede kalıntıları bulunan Homo Erectus ve erken modern Homo Sapiens’in kanıtlarını arıyordu , ancak bu dişin şekli ve tarihlemesi aslında bir Denisovalı ile uğraştıklarını gösterdi.

Daha fazla bir analiz, dişin büyük olasılıkla 3,5 ila 8,5 yaşları arasında ölen genç bir kadına ait olduğunu ileri sürdü

Paleoantropolog ve çalışmanın ortak yazarı Fabrice Demeter,  dişin şeklini analiz ettikten sonra, büyük olasılıkla 164 bin  ila 131 bin  yıl önce yaşamış bir Denisovalı’ya ait olduğunu söyledi.

Yeni keşif insanların antik kuzenlerinin yaşadığı yerleri genişleterek, Denisovalılıların fiziksel ve toplumsal yapıları hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu.

Araştırmacılar, keşfin, insanlığın artık soyu tükenmiş bir türü olan Denisovalıların güneydoğu Asya’nın sıcak tropik bölgelerinde yaşadığını kanıtladığını söyledi.

Denisovalılar, araştırmacılar tarafından; Homo cinsinden bir insansı olup Neandertaller ve anatomik olarak modern insanın (Homo sapiens) yakın akrabası olarak tanımlanıyor. Ancak, Denisovanlar bi genetik olarak her iki türden ayırt edilebiliyor.

Son Denisovalılar, Pleistosen çağında, genetik miraslarını Güneydoğu Asya’nın modern popülasyonlarına aktaran modern insanlarla tanışmış ve iç içe geçmiş olabilirler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here