İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; yerli e-Pasaport ve yeni e-Sürücü Belgesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; yerli e-Pasaport ve yeni e-Sürücü Belgesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Türk vatandaşı olan mülteci sayısı hakkında da bilgi verdi.

Soylu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şunlar:

*5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıkıyor. Yeni yerli e-pasaport tasarım çalışmalarını ve pilot üretimini başarı ile tamamladık.

*Ağustos ayında kendi e-pasaportumuzu kendimiz üretmeye başlıyoruz.

*Yeni e-Sürücü Belgesinde temassız çip kullanılarak teknolojik yönden geliştirilmiş, güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştır. Yeni E-sürücü belgesinde de, yeni E-pasaportlarda olduğu gibi ‘Turkey’ yerine ilk kez ‘Türkiye’ ifadesi kullanılacaktır

*Bugüne kadar vatandaşlık hakkı kazanan Suriyeli sayısı 200 bin 950’dir. 113 bin 654’ü reşittir. 69 bin 930’u erkektir reşit olanların. 87 bin 296’sı da çocuktur. Afganistan uyruklu sayısı da 37 bindir. Bunun 17 bini Türkmendir. Uygur Türklerinin bir kısmının ikameti yoktu, bir kısmı vatandaş değildi. Hepsini uzun dönemli ikamete çevirdik. Uygur Türkleri dahil olmak üzere hepsine İstanbul’da müracaatları halinde Özel Türk soylaır ofisi kurduk. Şu anda 6 bin Uygur Türkü vatandaş oldu, 2 bininin de vatandaşlık işlemleri de devam ediyor. 25 bin de yabancı yatırımcılıktan vatandaşlık kazanan var. Bu yabancı yatırımcılardan elde edilen gelir 7 milyar 530 milyon dolar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here