FORGOTTEN

0

FORGOTTEN

Sevgili okurlarım sizlere bu haftaki film önerim 2017 Güney Kore yapımı alışılmışın dışında olan, sıra dışı konusuyla izleyiciyi sürekleyen bir filmden bahsetmek istiyorum: Forgotten.

Kuvvetli bir senaryo, izlerken bir duygudan farklı bir duygu durumuna geçtiğimiz, mantığımızın çözemediği, aklımızı kurcalayan, intikam üzerine kurulu ama bu intikamı kurarken de izleyiciyi merakta bırakan… Değişik bir film olmuş…

Sürekli tahmin yürüterek izliyorsunuz filmi. Gizemi seviyorsanız tam sizlik. Bu arada Güney Kore’nin gerilim filmlerinde oldukça başarılı olduğunu belirtelim.

Oyuncular:

Kang Ha-Neul

Mu-Yeol Kim (Yoo-seok)

Na-ra Lee (Professor Choi’s Wife – Eun-woo Lee)

Seong-kun Mun (Father)

Konusu;

Yeni bir eve taşınan 4 kişilik ailenin heyecanlı anları ile başlıyoruz filme… Kang Ha Neul’ün canlandırdığı Jin-seok, Kim Mu-yeol’ün canlandırdığı abisi Yoo-seok’a büyük bir hayranlık beslemektedir. Bir gün abisi gözlerinin önünde kaçırılıyor ve 19 gün boyunca hiçbir şekilde haber alınamıyor. Abisi elini kolunu sallayarak eve döndüğünde, Jin-seok onda bir şeylerin değiştiğini düşünmeye başlıyor. Ardından filmin temposu yükselmeye başlıyor. Sürekli kafanızda sorular sorduğunuz Köşe kapmaca oynayacağınız bir film.
Mutlaka izleyin derim.

Atay BARBUROĞLU/Yazar-Sanat Eleştirmeni
www.kentekrani.com 6 Mayıs 2022

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here