Japonlar bunu da çözdü: Tuz ihtiyacını ortadan kaldıran ‘elektronik yemek çubukları’ icat edildi!

0

Japonlar bunu da çözdü: Tuz ihtiyacını ortadan kaldıran ‘elektronik yemek çubukları’ icat edildi!

Aşırı tuz tüketiminin, yüksek tansiyon, felç ve diğer hastalık risklerini artırdığı düşünülürse çubukların sağlık alanında işe yarayacağı anlaşılıyor.

Japonya’daki araştırmacılar , tuz alımını kesmeye ihtiyaç duyan insanlara yardımcı olmak amacıyla tuzlu tatları artırmak için elektronik yemek çubukları geliştirdiler.

Elektrik stimülasyonu ve bir bilekliğe takılan bir mini bilgisayar kullanarak yemek çubuklarının tuzlu tadı yaklaşık 1,5 kat artırılıyor.

Meiji Üniversitesi profesörü Homei Miyashita ve içecek üreticisi Kirin Holdings tarafından ortaklaşa geliştirilen yemek çubukları, sodyum iyonlarını yiyeceklerden yemek çubuklarına ve ardından ağza iletmek için zayıf bir elektrik akımı kullanıyor.

Miyashita, bunun daha güçlü bir tuzluluk hissi yarattığını söylüyor.

Miyashita:
“Geleneksel bir şekilde daha az tuz almaktan kaçınmaya çalışırsak, en sevdiğimiz yiyecekleri diyetimizden çıkarmanın acısına veya hafif yiyecekler yemeye katlanmak zorunda kalırız.”

Miyashita ve Kirin, çubuk prototipini geliştiriyor ve onları gelecek yıl gibi erken bir tarihte piyasaya sürmeyi umuyor.

Profesör daha önce belirli yiyecek tatlarını taklit eden bir prototip yalanabilir TV ekranı geliştirmişti.

Taste the TV adı verilen cihaz, belirli bir yiyeceğin lezzetini yeniden yaratmak için çeşitli kombinasyonlarda püskürtülen 10 aroma kabı kullandı.

Numune daha sonra izleyicinin denemesi için düz bir TV ekranı üzerinde bir filme yuvarlandı.

Aralık ayında konuşan Miyashita, “Amaç, insanların evde kalırken bile dünyanın diğer ucundaki bir restoranda yemek yeme deneyimi yaşamalarını mümkün kılmak” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here