Moda sahnesi; “Bugünden itibaren saatimizi kendi kendimize çalıştırıyoruz.”

0

Moda sahnesi; “Bugünden itibaren saatimizi kendi kendimize çalıştırıyoruz.”

10 Mart’ta elektrikleri kesilip aynı gün açıldıktan sonra, 5 gün önce ikinci kez elektriklerinin kesilmesi sebebiyle oyunlarını ışıldakla sahneleyen Moda Sahnesi, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tiyatro sanatından ödün vererek sürdürdüğümüz bu süreci artık sonlandırıyoruz çünkü oyunlarımızın estetik açıdan niteliklerini kaybetmesine geçici olarak izin verebilirdik. Bu süre bizim için doldu. Artık enerji hakkımızı kendi kendimize sağlamaya karar verdik. Bugünden itibaren saatimizi kendi kendimize çalıştırıyoruz. Hakkımız olan ama gasp edilen elektrik enerjisini kullanmak için yeteri kadar bekledik. Bu süre zarfında ne Kültür Bakanlığı, ne yerel yönetimler, ne de Sabancı Holding problemi çözmek için bizimle temas kurdu. Soruna çözüm getirmek gerekiyordu biz de çözüm getirdik ve çözdük.

Devlet ve Şehir Tiyatroları’nın elektrik faturaları hangi kaynaktan ödeniyorsa, Moda Sahnesi’nin elektrik faturaları da o kaynaktan ödenmelidir. Alan Kadıköy’ün, CKM’nin, Haldun Taner Sahnesi’nin, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin Cevahir Sahnesi’nin, AKM’nin elektrik faturaları nasıl ödeniyorsa aynı biçimde”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here