DISNEY PLUS GELİYOR…

0

DISNEY PLUS GELİYOR…

Pandemi döneminde ülkemizde ve tüm dünyada dijital platformlara olan ilgi arttı. Ülkemizde bu dönemde Netflix, Amazon Prime, Bein Connect, Blu Tv, Gain, Exxen gibi dijital platformların abone sayıları artış gösterdi ve birçok başarılı yapım bu platformlarda yer almaya başladı.

İzleyiciler artık televizyon kanallarında gösterilen dizileri değil dijital platformlarda ki dizileri ve filmleri konuşmaya başladılar.
Dijital platformlarda yayınlanan dizi ve film önerileri de artmaya başladı.

Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı 7 milyon kişiye… Netflix’in dünyadaki abone sayısı ise 221.8 Milyon kişiye yükseldi. Şimdi ise, ülkemizde bulunan bu dijital platformlara bir yenisi daha ekleniyor:
Disney Plus…

Merakla beklediğim bir platform olan Disney Plus 14 Haziran’da ülkemizde yayın hayatına başlıyor. Disney Plus’ın aylık ücreti ise 34.99 olacağı belirtildi. Rekabet artık dijital platformlarda olacak.

Cd ve Dvd’nin tercih edilmesini kısmen azaltan dijital platformlar nedeniyle izlenme alışkanlıklarımızda büyük bir değişime neden oldu. Sinema salonlarının da etkilendiği pandemi döneminde izleyiciler dijital platformlara yöneldi. Tabii ki bunda dijital platformların ücretlerinin sinema biletlerine göre daha ekonomik olmasının da mutlaka payı vardır. Bir de sinema sektör çalışanları ve oyuncular ve yapım şirketleri için cazip hale getiren dizi sürelerinin kısa olması… İzlenme çeşitliliği açısından önümüze birçok seçenek sunan dijital platformlar kullandıkları algoritma sayesinde bize önerilerde bulunuyor. Bu sayede seçenekler arasında dolaşırken tercih ettiğimiz ve en çok izlediğimiz türlere göre bize öneriler sunması da seçim yapmamızı kolaylaştırıyor.

Disney Plus’ta yer alacak yapımları merakla bekliyorum ve şimdiden sinemaseverlere iyi seyirler diliyorum.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 5 Nisan 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here