Malta, dünyanın ilk Sanal Vatandaşı olan Marija’yı piyasaya sürdü

0

Malta, dünyanın ilk Sanal Vatandaşı olan Marija’yı piyasaya sürdü

Metaverse teknolojisi, fiziksel ve dijital dünyaları bir araya getirmeye devam ediyor.

Bu bağlamda, Malta’dan Marija dünyanın ilk sanal vatandaşı oldu.

Turizm ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı’nın “Dijital Turizm Yol Haritası: 2030” konferansında katılımcılarla buluşan Marija, ilk sanal vatandaşlık uygulamasıyla duyuruldu.

Böylece, yapay zeka teknolojisiyle bir ilke daha imza atıldı ve Malta dünyanın ilk sanal vatandaşını yarattı.

Sanalın tüm olanaklarını bir araya getiren sanal vatandaşlık programı; realite, yapay zeka ve metaverse, sentezi olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Marija’nın tipik bir Malta kadını gibi görünmesi için 2D görüntüler 3D’ye dönüştürüldü. Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Malta’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan Marija’nın tüm turistlere sanal olarak rehberlik etmeye hazır olduğu kaydedildi.

Henüz 1 aylık olan Marija’nın öğrenme sürecine devam edeceği ve kendini sürekli geliştireceği açıklandı.

Mükemmel bir telaffuz ve zengin bir kelime hazinesi ile Maltaca konuşması için özel bir sözlük sistemi oluşturan Marija’nın birden fazla dilde konuşabildiği açıklandı.

“Dijital Turizm Yol Haritası: 2030” konferansında katılımcılara tanıtılan Malta’nın sanal rehberi Marija’nın, uygulamalar aracılığıyla insanlarla gerçek zamanlı olarak etkileşime geçebildiği, soruları yanıtlayabildiği ve hatta şakalar yapabileceği belirtildi.

Turizm ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Clayton Bartolo tarafından “hızlanma çağında ileriye doğru atılmış önemli bir adım” olarak yorumlanan bu uygulama aynı zamanda Malta’nın güçlü ulusal dijital strateji vizyonunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

VisitMalta CEO’su Johann Buttigieg ise Marija’nın “heyecan verici bir deneyim” olduğunu belirterek, Malta’nın turistik geleceği için çok önemli fırsatlara sahip olduğunu söyledi.

İnternetin bir sonraki yinelemesi olarak kabul edilen metaverse teknolojisi, fiziksel ve dijital dünyaları bir araya getiriyor.

Statista’nın konuyla ilgili verilerine göre, dünya genelinde yetişkinlerin %74’ü gelecekte metaverse’e katılmayı düşünüyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here