Yorulan atının arabasını kendisi çekti; Yürekleri ısıttı!

0

Yorulan atının arabasını kendisi çekti; Yürekleri ısıttı!

Düzce’de hurdacılık yaparak sokak sokak at arabası ile gezen Tarık Tok, atının yorulduğunu görünce arabanın arkasına bağlayarak 5 kilometre kendisi çekti.

Sosyal medyada paylaşılan video paylaşım rekorları kırdı.

Düzce’de hurdacılık yapan Tarık Tok, geçtiğimiz günlerde Cedidiye Mahallesi’nde hurdalık eşya topladığı esnada atının yorulduğunu fark etti.

Atı arabanın arkasına bağlayan Tok, yaklaşık 5 kilometrelik mesafede at ve arabayı evine kadar çekti. Bu anlar ise sosyal medyada bir kullanıcı tarafından paylaşıldı. Atları çok sevdiğini belirten ve atın babasından miras kaldığını belirten Tok, gün boyu hurda topladığı için atının yorgun düştüğünü bu nedenle atı arabanın arkasına bağlayarak kendisinin çektiğini söyledi.

Tok, “At biraz yorgun düştü. Yorgun düşünce mecbur soktum arabanın okunu ben elime aldım, atımı da arabanın arkasına bağladım. At arabasıyla hurda topluyorum. Günde 5-6 saat geziyoruz. Ekmek parası ve atın yem parası çıktığı zaman at ile birlikte geri dönüyoruz. O günde at çok yorgun düştü. Atı arabanın arkasına bağlayıp evin yolunu tuttum. Ben de bu at rahmetli babamdan moral kaldı, 25 yıldır ben bakıyorum. At babamdan hatıra. Baba mirasına ben bakıyorum” dedi.

Tok’un takdir toplayan hareketi sonrası 25 yaşındaki ‘Gül’ isimli ata, Türkiye Jokey Kulübü ve at çiftliği sahiplerinden yem ile bakım desteği geldi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here