ZAMAN DÖNGÜSÜ BİR ULUSUN KADERİNİ NASIL ETKİLER?

0

ZAMAN DÖNGÜSÜ BİR ULUSUN KADERİNİ NASIL ETKİLER?

“Hazal Kaya’nın, Şarkı söylediği ve dans ettiği sahnelerin ihtişamı ekranların dışına taşıyor adeta…”

“Pera Palas’ta Gece Yarısı”

Bu sorunun cevabını “Pera Palas’ta Gece Yarısı” dizisinde bulacaksınız. Şu ana kadar izlediğim zamanda yolculuk filmlerinde ki, bunların başında “Geleceğe Dönüş” üçlemesi gelir. Bu ve benzeri filmlerde zaman döngüsünün değişmemesi gerekliliğini kendi kaderleri ve yakınlarının kaderlerinin değişmemesi için isterler.

Bu sefer ilk kez karşımıza bir ulusun kaderini etkileyecek bir zaman döngüsü değişimini engellemek isteyen bir yazar Esra’nın bir yazı araştırma için Pera Palas’a gitmesiyle başlar. Pera Palas’ta kalmak için 130 sebep konulu bir yazı yazması gerektiğinden Esra biranda kendini Pera Palas’ın tarihi atmosferinde bulur. Bunun sebebi kaldığı odada gördüğü anahtardır ve kendini 1919 yılında bulur. Bu tarih Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkacağı tarihtir. “Pera Palas’ta Gece Yarısı” diğer zaman yolculuğu temalı film ve dizilerden farklı hikayesi ve senaryosuyla dikkat çekiyor. Oyuncu kadrosu ve performansları harika ve izleyiciyi diziye bağlıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Hazal Kaya, Tansu Biçer, Selahattin Paşalı, James Chalmers, Yasemin Szawlowski ve Engin Hepileri yeralıyor.

Dizide kıyafetler,aksesuarlar,dekor o yılların atmosferini müthiş bir biçimde yansıtmış.

Dizi Netflix’te 1 numara ve bunu sonuna kadar hakkediyor. Ben de bu diziyi izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler…

Gelelim tartışma konusu yapılan Hazal Kaya’nın oyunculuk performansına…


Bence beğeni göreceli bir kavramdır. Oyunculuk mesleğinin beynimizin ezberlerini bozmakla alakalı bir durum olduğunu oyunculuk eğitimi almış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Durum böyleyken oyunculuk mesleğini herkesin yapamayacağı gibi bir sonuç çıkıyor ortaya… Beğenip beğenmemek kişisel tercihtir. Ama eleştirirken ölçüyü kaçırmamak gerekir. Uzmanlık alanı olmayan bir konuda ağır eleştiri yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

Dediğim gibi eğer uzmanlık alanınız değilse bir konuda ahkam kesmek hiç bir şekilde uygun bir durum değildir. Hazal Kaya’nın performansı hakkında benim görüşlerime gelince, role uygun olduğunu ve rolünün hakkını verdiğini düşünüyorum. Şarkı söylediği ve dans ettiği sahnelerin ihtişamı ekranların dışına taşıyor adeta…

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 12 Mart 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here