📽️Fox TV dizisi Kızıl Goncalar’ın kırbaç sahnesine tepki yağdı, RTÜK soruşturma başlattı!

0

Fox TV’nin iddialı yapımı Kızıl Goncalar dizisi ilk bölümüyle büyük ses getirdi.

Yıllar sonra setlere geri dönen Özgü Namal, dizide Meryem Tezel karakterine hayat veriyor. Özcan Deniz ise Levent Alkanlı karakteriyle karşımıza çıkıyor. Özgü Namal’ın canlandırdığı Meryem’in, eşi Naim(Mert Turak)’i kırbaçladığı sahneler olay oldu.

RTÜK inceleme başlatmıştı! Kızıl Goncalar'ın kırbaç sahnesine tepki yağdı! 'İyice zıvanadan çıktı her şey'

Yayınlanan görüntülerde Meryem’in eşi Naim, zina yapıp bunu eşine itiraf ediyor. Zina yaptığı için eşinden kendisini kırbaçlamasını ve bunu hak ettiğini söylüyor.

Meryem’in ‘Bunu bana yaptırma’ demesi sonrasında gelişen olaylarda Meryem, zina yaptığı için eşini kırbaçlıyor.

Ön izlemenin yayınlanmasının ardından dizi, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında kısa sürede yerini aldı. Birçok kullanıcı ‘Zina yapmayayım demiyor da kendini kırbaçlattırıyor’, ‘İslam’da zina haramdır’, ‘Kendini kırbaçlatmak nedir, böyle bir sahnesi nasıl gösterirsiniz’, ‘Hangi yüzyıldayız?’, ‘Bu nasıl sahne’ gibi yorumlar geldi.

Yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu, senaryosunu Necati Şahin’in kaleme aldığı Kızıl Goncalar pazartesi akşamı ilk bölümüyle izleyicisin karşısına çıktı. Büyük bir ilgiyle izlenen dizideki sahneler sosyal medyada da gündem oldu.

f07b8782-0860-43b0-b2e8-c0b554aa65b5

Dizi ile ilgili gelen şikayetler üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklamalarda bulundu. Şahin yaptığı açıklamada FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin şikayetlerin incelenmekte olduğunu duyurdu.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

bf025d17-b806-439e-9aac-90c503e222e2