İstanbul’da kar yağışı Cumartesi zirve yapacak; Pazar öğle saatlerine kadar devam edecek.

0

İstanbul’da kar yağışı Cumartesi zirve yapacak; Pazar öğle saatlerine kadar devam edecek.

Meteoroloji yaptığı açıklamada ; “Kar yağışı yarından itibaren etkisini artıracak, pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek” dedi.

Meteorooji’den açıklaması şöyle:
“Son değerlendirmelere göre; İstanbul’da bu gece ve yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da artıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

İstanbul’da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kente TIR ve kamyon girişleri durdurulmuştu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı yeni açıklamada “Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler, Harem ve kentin diğer noktalarında bulunan cep otogarlarından otobüs çıkışına izin verilmeyeceğini söylemişti. Vali Yerlikaya, yeni açıklamasında otogarlardaki otobüslerin çıkışlarına kontrollü olarak izin verildiğini bildirdi.

Yerlikaya, Twitter hesabından, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışlarına kontrollü olarak izin verilmektedir.” açıklaması yaptı.

İstanbul’daki zorlu hava şartları dikkate alınarak Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, BMD ve TAMPF Başkanları ile yapılan görüşmede, AVM’lerin bugün 12.00’den itibaren müşteri kabulüne başlaması ve 19.00’de kapanması konusunda mutabakat sağlanmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here