Bilinmeyen biri Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nin elektrik borcunu ödedi.

0

Bilinmeyen biri Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nin elektrik borcunu ödedi.

Moda Sahnesi’nin Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan, sahne fuayesinde yaptığı açıklamada, ocak ayı faturasının “gizemli bir el tarafından ödendiğini” söyledi.

Tiyatro ve sinema merkezi Moda Sahnesi’nin bu sabah kesilen elektriği, yaklaşık 4 saat sonra yeniden açıldı.

Moda Sahnesi’nin Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan, sahne fuayesinde yaptığı açıklamada, ocak ayı faturasının “gizemli bir el tarafından ödendiğini” belirterek “Hiçbir özel tiyatronun bunu ödeyebilme bütçesi yok, bu paraları, bu fahiş bütçeleri… Bu zamlar, sanat kurumlarının nasıl ayakta kalacağı katiyen düşünülmeden yapılmış zamlardır” dedi.

Yılbaşından itibaren geçerli olan elektrik zammının ardından Moda Sahnesi’ne ocak ayında 20 bin 61 lira elektrik faturası gelmişti. Moda Sahnesi’nden yapılan yazılı açıklamada, aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının 20 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çekilerek “Bu fahiş artış, bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriği kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz” açıklaması yapılmıştı

Enerjisa’ya bağlı Ayedaş’tan yapılan açıklamada, “10.03.2022 tarihinde kesmeye konu olan fatura borcunun ödendiği bilgisinin şirketimiz sistemlerine yansıması üzerine, elektrik enerjisi tarafımızca yeniden açılmıştır.” denildi.

Moda Sahnesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Enerjisa, Moda Sahnesi tarafından elektrik ödemesinin yapıldığına ilişkin bir açıklama yapmıştır. Yapılan bu ödemeyi biz de Enerjisa’nın açıklamasından öğrendik.

Enerjisa, bu iddiasını ödemenin kim tarafından yapıldığını söyleyerek kamuoyuna açıklamak zorundadır.” diyerek faturanın kimin tarafından ödendiğinin açıklanması gerektiğini söyledi.

İlgili Haber:

Moda Sahnesi’nin ‘ışığı söndürüldü’!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here