“Sınıra yığılan Rus askerlerinin yüzde 50’si şu anda Ukrayna’da”

0

“Sınıra yığılan Rus askerlerinin yüzde 50’si şu anda Ukrayna’da”

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna’ya çoğu kısa menzilli balistik füze olmak üzere 250 füze fırlattığını ve Ukrayna sınırına yığılan Rus askerlerinin yüzde 50’sinin şu anda ülkede olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Pentagon yetkilisi, gazetecilere Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını yakından takip ettiklerini belirten yetkili, “Bu sabah itibarıyla Ukrayna’ya 250 füze atıldığını ve bunların çoğunun da kısa menzilli balistik füzeler olduğunu gördük” diye konuştu.

Her iki tarafın da çatışmalarda askerlerini kaybettiğini dile getiren yetkili, Rus hava saldırılarında sivillerin ve sivil yapıların da zarar gördüğünü bildirdi.

Yetkili, Rus birliklerinin beklediklerinden daha çok direnişle karşılaştığına ve direnişin en yoğun şekilde kuzey bölgelerinde sürdüğüne dikkati çekerek, “Bu sabah itibarıyla Rus ordusunun herhangi bir şehri kontrolüne aldığına ilişkin bir ibare göremedik. Ayrıca Rusların hala hava üstünlüğü sağlamadığına inanıyoruz” diye konuştu.

Rusların karşılaştıkları direniş nedeniyle “hayal kırıklığına” uğradığını söyleyen yetkili, Rusların Kiev’e kuzeyden sadece 30 kilometre yaklaşabildiğini, bunun ötesine geçemediğini ancak sahadaki durumun her an değişebileceğini ifade etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here