16.4 C
Türkiye
Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana Sayfa Dünya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: ‘Planlamaları yaptık, NATO unsurlarını konuşlandırıyoruz’

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: ‘Planlamaları yaptık, NATO unsurlarını konuşlandırıyoruz’

0
epa08628382 NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks to the media prior to talks with German Chancellor Angela Merkel, at the Chancellery in Berlin, Germany, 27 August 2020. The two leaders are meeting following a summit of EU defence ministers in Berlin and under the current presidency by Germany of the European Council. EPA-EFE/OMER MESSINGER / POOL

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: ‘Planlamaları yaptık, NATO unsurlarını konuşlandırıyoruz’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.
Stoltenberg’in açıklamaları şöyle:
”Durumu çok yakından takip ediyoruz. Değişken bir durum söz konusu. Ukrayna kuvvetleri cesur bir şekilde savaşıyorlar, Rus askerlerine zarar veriyorlar. Sürekli değişen bir durum var sahada.
NATO müttefikleri Ukrayna’ya destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. NATO liderleri Finlandiya, Norveç ve Avrupa Birliği’nin verdiği mesajda bu: Destek vermeye devam edeceğiz.
Biz Ukrayna’ya siber savunma konusunda da desteğimizi veriyoruz.
NATO topraklarının her bir metrekaresini biz savunacağız. Siber saldırılar 5. maddeyi harekete geçirebilir ancak ne zaman hayata geçirileceğine ilişkin karar verilmiş değil.

Biz hem siber networklerimizi hem de Ukrayna’yı koruyoruz.

Şu anda Avrupa’da son yıllarda karşılaştığımız en önemli güvenlik tehdidi ile karşı karşıyayız. Bütün müttefiklerimiz hem fikir. Tabiki doğu sınırlarımız çok önemli. Ukrayna’da bir savaş şu anda. Sadece askeri yığınak değil, kullandıkları retorik de çok önemli.

NATO’nun buradaki müdahale gücü 2014’den beri fazlasıyla arttı. NATO müdahale kuvvetlerinin bir kısmı burada. NATO unsurlarını konuşlandırıyoruz. Nerede konuşlanacaklarına ilişkin planlamaları yaptık.

Sahadaki duruma bakarsak Ukrayna’yı topyekün işgale başlamış durumda. Ukrayna silahlı kuvvetleri, cesaretlerini gösteriyorlar.

Ukrayna hükümetinin vereceği bir karardır bu. Rusya Ukrayna’ya yaptığı saldırıyı durduracak mı? Bizim bakmamız gereken taraf bu. Barış istiyorlarsa Ukrayna’ya saldırmaktan vazgeçmeliler.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here