Fenerbahçe’den Avrupa’ya veda. Slavia Prag 3-2 Fenerbahçe

0

Fenerbahçe’den Avrupa’ya veda. Slavia Prag 3-2 Fenerbahçe

Ligde şampiyonluk yarışından kopan, Türkiye Kupası’ndan elenen Fenerbahçe, Avrupa’ya da havlu attı! Sarı-lacivertli temsilcimiz, Çekya ekibi Slavia Prag’a deplasmanda da yenilerek UEFA Konferans Ligi’ne veda etti: 3-2.

UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu’nda Fenerbahçe, Slavia Prag’ın konuğu oldu. Eden Arena’da oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-2 kaybetti. İlk maçı da İstanbul’da 3-2 kaybeden Fenerbahçe, Çekya’da da rakibine üstünlük sağlayamadı ve Avrupa’ya veda etti.

Maça etkili başlayan ev sahibi Slavia oldu. Pozisyonlara giren Çekya ekibi, 19. dakikada Schranz ile 1-0 öne geçti. Bu golden 8 dakika sonra Fenerbahçe’de sakatlanan Ferdi’nin çıkmasıyla 10 kişi oynayan temsilcimizin eksik kalmasının avantajını kullanarak sağ kanattan gelip, Sor ile durumu 2-0 yaptı.

Fenerbahçe, 39. dakikada Mert Hakan’ın şık golüyle farkı 1’e indirip oyuna yeniden ortak oldu.

Ancak Slavia Prag ikinci yarıya çok etkili girdi. Peş peşe pozisyonları harcayan Çekya ekibi, 63’te yine Sor ile golü buldu: 3-1.

Fenerbahçe’de oyuna sonradan giren Arda Güler ile Berisha son golün hazırlayıcısı oldu. Genç futbolcunun şık çalımlar sonrası çektiği şutta kaleciden seken topu Berisha tamamlayarak skoru 3-2’ye getiren golü kaydetti.

Fenerbahçe iki maçı da 3-2 kaybederek Avrupa defterini Konferans Ligi play-off turunda noktaladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here