Lucescu’dan sert açıklama: ”Korkak değilim ve Kiev’i terkedip Romanya’ya dönmeyeceğim, umarım bu beyinsizler savaşı durdurur”

0

Lucescu’dan sert açıklama: ”Korkak değilim ve Kiev’i terkedip Romanya’ya dönmeyeceğim, umarım bu beyinsizler savaşı durdurur”

Rusya’nın Donbas’a özel askeri operasyon başlatmasının ve Ukarayna’da sıkı yönetim ilan edilmesinin ardından, 25 Şubat’ta başlaması planlanan lig, Ukraya Futbol Federasyonu, ligi askıya aldı.

Son durumla ilgili açıklama yapan Dinamo Kiev’in Teknik Direktörü Mircea Lucescu, “Oyuncular kendileri ve aileleri için normal olarak korkmuş durumda. Çok fazla yabancımız yok, yabancıların çok olduğu takımlar için büyükelçiliklerin onlardan ayrılmalarını istemesi elbette kötü bir durum. Belaruslu oyuncularım var. Ruslarla arkadaşlar var ve bunu bir tehlike olarak görmüyorlar. Shaparenko eşi ve çocuklarıyla Kiev’de yaşıyor. Ancak saldırıya uğrayan Mariupol’da anne-babası var” dedi.

Ukrayna’dan ayrılmayacağını söyleyen Rumen teknik adam, “Ukrayna’na tüm spor organizasyonları 30 günlüğüne askıya alındı. Korkak değilim ve Kiev’i terkedip Romanya’ya dönmeyeceğim. Umarım bu beyinsiz büyük insanlar savaşı durdurur. Bunun olabileceğini asla düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here