Ev İşleri Yapmak Kalp Hastalığı Riskini  Azaltıyor!

0

Ev İşleri Yapmak Kalp Hastalığı Riskini  Azaltıyor!

Yeni bir çalışma , günde sadece 30 dakika hareket etmenin, oturmak yerine temizlik gibi ‘iyi huylu’ bir şey yapmanın kalp hastalığı riskini yüzde 24 oranında azaltabileceğini ortaya koydu.

İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nden araştırmacılar, 15 yıllık bir süre boyunca 1.200 katılımcının fiziksel aktivite düzeylerini analiz etti.

Bu süre zarfında, genel olarak egzersizin çok sayıda kalp hızlandırıcı fayda sağlayabileceği ortaya çıktı; ancak, düşük yoğunluklu, sıradan günlük işler de benzer yararı sağlayabiliyor.

Egzersizin pek çok kalp hızlandırıcı fayda yaratacağı açık; ancak, düşük yoğunluklu, sıradan günlük görevleri de küçümsememek gerekir.

Araştırmanın yazarı Ing-Mari Dohrn’a göre, günde 10 saatten fazla oturmanın, 6,5 saatten az oturanlara göre 2,5 kat daha fazla erken ölüm riskine yol açabileceğini gösteriyor.

Yarım saatlik ev işi yapmanın faydalarına ek olarak, araştırmacılar, sadece 10 dakikalık yüksek yoğunluklu antrenmanın da kalp hastalığından ölüm riskini yüzde 38; 30 dakikanın ise, yüzde 77 oranında azalttığını buldular.

Göstergeler arasında doğrudan bir ilişki kurmak için daha geniş araştırmalara ihtiyaç duyulsa da, fiziksel aktivite ve düşük yoğunluklu hareket kesinlikle kalbe zarar vermiyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here