İstanbul için çok güzel haber; Kurumaya yüz tutmuş barajlarda doluluk oranı %95’i aştı!

0

İstanbul için çok güzel haber; Kurumaya yüz tutmuş barajlarda doluluk oranı %95’i aştı!

İstanbul’un Trakya’dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan, 5 ay önce kuruma noktasına gelen Kazandere, Pabuçdere ve Istrancalar barajlarındaki doluluk oranları, son dönemdeki yağmur ve karlar ile yüzde 95’lere ulaştı.

Trakya’nın Istranca Dağları’ndan İstanbul’a su taşıyan en önemli barajlardan, Kırklareli’nin Vize ilçesi Aksicim köyü yakınlarındaki Kazandere ile Pabuçdere barajları, bölgedeki yağmur ve karlar ile doldu.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) resmi internet sitesi verilerine göre, geçen yılın Ekim ayında yüzde 8,02’ye düşen Kazandere’nin doluluk oranı yüzde 95,51’e, 3,19 olan Pabuçdere’nin ise yüzde 95,83’e yükseldi.

Pabuçdere Barajı’ndaki toprak üzerinde duran, ‘Can güvenliği bakımından göle girmek tehlikelidir’ yazısı da suların içinde kaldı.

İstanbul’a su sağlayan Istrancalar Barajı’nın 22,34 olan doluluk oranı 84,63’e çıktı. İstanbul’un içme suyunu karşılayan 10 barajın ortalama doluluk oranı yüzde 80,42 olarak ölçüldü.

Trakya’daki Kazandere, Pabuçdere ve Istrancalar barajlarının doluluk oranı ise son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here