Avrupa Yayıncılar Konseyi, Google’ın dijital reklamcılık uygulamalarını şikayet ediyor! 

0

Avrupa Yayıncılar Konseyi, Google’ın dijital reklamcılık uygulamalarını şikayet ediyor! 

Önde gelen medya gruplarının Başkan ve CEO’larından oluşan bir grup olan Avrupa Yayıncılar Konseyi (EPC), Avrupa Komisyonu’na; Google’ın dijital reklamcılık uygulamaları hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı.

Google’ın reklam platformunun, aynı işlem içinde hem alıcı, hem de satıcı olarak hareket ettiği belirtiliyor .

Google’ın, Avrupa çapında yayıncılara ve tüketicilere zarar veren bir tekel anlayışıyla ‘çıkar çatışmalarıyla dolu’ olduğu da ileri sürülüyor. .

Bu, dünya çapındaki teknoloji devine karşı rekabet karşıtı taktikleri nedeniyle açılan bir dizi antitröst davası ve şikayetinin sonuncusu.

Haziran’da Fransız rekabet kurumu, çevrimiçi reklamcılıktaki hakimiyetini kötüye kullanarak kendi hizmetlerini haksız yere kayırdığı için Google’a 220 milyon Avro para cezası verdi ve Kasım’da İtalya’nın antitröst gözlemcisi ‘saldırgan yöntemler’ nedeniyle Google’ı 11.2 milyon Avro para cezasına çarptırdı.

İngiltere’de teknoloji devi, yeni reklam planı Privacy Sandbox’ın tanıtımıyla ilgili Rekabet ve Piyasa Otoritesi soruşturması tarafından bir antitröst soruşturmasına tabi tutuldu.

Bugün CMA, Google’ın, Privacy Sandbox’ın nasıl tanıtıldığı konusunda düzenleyiciye gözetim sağlayacak bir dizi taahhüdü kabul ettiğini duyurdu.

Google, ABD’de de , onu çevrimiçi reklamcılık pazarını kandırmak, reklamverenlerin maliyetlerini artırırken kendisine tercih edilen erişim sağlayan yayıncıları ödüllendirmekle suçlayan bir Teksas antitröst davasıyla karşı karşıya.

Avrupalı ​​yayıncılar şimdi Avrupa Komisyonu’na, “Google’ın şu anda basın yayıncıları üzerindeki reklam teknolojisi üzerindeki baskısını kırmayı” amaçlayan ve kıta genelinde özgür ve çoğulcu bir basına fon sağlamanın gelecekteki uygulanabilirliğini tehdit ettiğini söyleyen bir şikayette bulundu.

Grup, 2008 yılında internet reklam şirketi DoubleClick’i satın almasından bu yana Google’ın ‘reklam teknolojisindeki rekabeti engellemek için yasa dışı taktikler barajı’ başlattığını iddia ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here