Yönetilemeyen Beşiktaş

0

Yönetilemeyen Beşiktaş

Bu akşam tribünler dolmuş, Alen dönmüş, Çarşı coşkusuyla Dolmabahçe’yi coşturuyor. Takım sezon başı Başkan kaprisi yüzünden yapamadığı hazırlık kampını yapmış… Her şey Beşiktaş lehine gözüküyor. Takım fena da oynamıyor ama rahmetli Vedat Okyar’ın dediğini “Hakem sana haksızlık yapıyorsa, öyle bir oynarsın ki hakemi çimlere gömersin. Golüne ofsayt mı verdi, 30 metreden gol atarsın, hakemi de topla beraber kaleye sokarsın” ama olmadı, kazanamadı Beşiktaş… İki net penaltısı verilmeyen ve belki de Türkiye’de oynayan en kariyerli futbolcu Pjanic’in bile tahammül edemeyerek tepki verdiği hakem ve var hakemleri yüzünden Beşiktaş’ın bu sezon bilmem kaçıncı maçı heba oluyor.

Sezon başından beri özellikle de Sergen Yalçın’la yapılan isteksiz nikah ve akabinde gelişen çabuk ayrılık sürecinden beri takım da camia da dümensiz gemide savruluyor. Beşiktaş camiasına geçen sene Sergen Hoca liderlik ettiği için, haklarını savunduğu için camia birleşti ve şampiyonluk geldi ama bu sene ne yönetim ne de profesyoneller Beşiktaş’a katkı sağlamıyor hatta sanki bilinçli zarar veriyor. Bazı yöneticilerin camiadan bi haber oldukları bazılarının da birbirinin kuyusunu kazmak için sessiz kaldığı konuşuluyor kulislerde.

Bugün taraftar camiayı sırtlarken 57 numaralı loca sahipsiz, TİAB (Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratlar Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Nur Çebi devre arası sohbette. Beşiktaş sağa sola savrulmakta. Keşke aynı zamanda Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi diğer derneklerde gösterdiği başarı ve beceriyi yani liyakati Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanlığı için de gösterebilse. Aslında 2007 yılında Trabzonspor için verdiği röportajdaki Trabzonspor kurumsallaşmasını Beşiktaş için de yapabilse belki her şey çok daha farklı olacaktı.

Takım konusunda diğer kararsın Genel Sekreterin ise bulunduğu makamın baş harflerini sevdiği ve üniversite sonrası Beşiktaşlı olduğu da camiada sıkça seslendiriliyor. Hoş gönlündeki diğer takım da pek iyi gitmemekte, kendisine öteki takım için de geçmiş olsun diliyorum.

Yönetilemeyen Beşiktaş’ın figüran durumundaki birçok YK üyesi de ele alındığında maalesef Beşiktaş kötü yönetilmekte ve Beşiktaş arması ve gücü, Süleyman Abi’nin de dediği gibi Beşiktaş’ın al-i menfaatleri içinde değil, Beşiktaşlının Beşiktaşlıya karşı propagandası için kullanılmakta.

Sadece bugün giden 2 puan için değil takımın ve camianın haklarının savunulması için lütfen Beşiktaş Beşiktaşlılara bırakılsın. Merak etmeyin Beşiktaş bu vasatlığa muhtaç değil ve en genel tanımla. Namık Kemal’in “Vatan Mersiyesi”’nde söylediği “Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini. Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini” dizelerine Büyük Atatürk 5 Ağustos 1921’de “Bulunur Kurtaracak Bahtı Kara Maderini” diyerek cevap verip sorumluluk aldığını yedi düvele beyan etmiştir. Büyük Beşiktaş Camiası ve sevgili Beşiktaş Yönetim Kurulu, içinde bulunduğumuz durum da bu durumdur ve merak buyurmayın “Bulunur Kurtaracak Bahtı Kara Maderini” diyenler var ve var olacaklar.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim, Sayın Beşiktaş Yönetim Kurulu, bu gece Beşiktaş çok kötü ve kasıtlı hakem yönetimi ve yanlışlarıyla kendi evinde Antalyaspor’la 0-0 berabere kaldı, Trabzonsporunuzla arasındaki fark 20 puana çıktı. KPMG’ye falan sormadan benden öğrenin istedik…

Erce KAFTAN/Spor Yazarı

 

Erce KAFTAN/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

Yazarın Tüm Yazıları

www.kentekrani.com 7 Şubat 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here