İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, ölümünden sonra tahtın kral ve kraliçesini ilan etti!

0

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, ölümünden sonra tahtın kral ve kraliçesini ilan etti!

İngiltere tahtında 70’inci yılını dolduran Kraliçe 2. Elizabeth, dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Kraliçe Elizabeth vasiyet niteliğindeki mesajında, kendisinden sonra veliaht Prens Charles’ın kral olacağını duyurdu. Elizabeth, Prens Charles tahta çıktığında eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın ise “kraliçe” unvanı almasını içten dilediğini ifade etti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, vasiyet niteliğinde bir mesaj yayımladı. 95 yaşındaki Kraliçe Elizabet, ölümünden sonra veliaht Prens Charles’ın kral olmasını, eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın ise “kraliçe” olmasını belirtti.

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles’a ve eşi Camilla’ya vereceklerini bildiğini belirten Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verilen destek için de halka teşekkür etti.

Daily Express’in kraliyet muhabiri Richard Palmer’a göre , “Charles ve Camilla onun isteklerini yerine getireceklerini belirttiler.”

Camilla ve Charles, 9 Nisan 2005’te Windsor Kalesi’nde evlendi. Charles ile evlendikten sonra Camilla, Cornwall Düşesi unvanını aldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here