New York Post, Sağlıksız 10 gıdayı açıkladı!

0

New York Post, Sağlıksız 10 gıdayı açıkladı!

ABD merkezli New York Post gazetesi, uzmanların yaptığı araştırmalara dayanarak en zararlı 10 gıdayı derledi.

İşte listeye göre kaçınmanız gereken 10 yiyecek:

Domuz Pastırması


Doktor Reyzan Shali, normal hücrelerin kanser hücrelerine dönüşme süreciyle ilgili olarak, ” Dünya Sağlık Örgütü pek çok kişi tarafından bilinmemekle birlikte kanserojen söz konusu olduğunda pastırmayı tütünle aynı kategoriye yerleştiriyor.” işlenmiş etin sağlığa zararlarını vurguladı.

Füme Hindi


Doktor Reyzan Shali, “ Eti zararlı yapanın işlenmesi olduğunu açıklıyorum. Dolayısıyla daha sağlıklı hale getirmek için domuz pastırması yerine hindiyi ikame etmenin bir anlamı yok.” dedi.

Kızarmış Yiyecekler


Akıl sağlığı uzmanı olarak bilinen beslenme uzmanı Angela L Lago , “ Asla kızarmış yiyecekler yemeyin demiyorum ama kızarmış yiyecekler kimsenin diyetinin temelini oluşturmamalı. Genel olarak, kızarmış yiyecekler yağ, tuz ve kalori bakımından daha yüksektir, bu da kalp sağlığı ve obezite riskini artırır. dedi.

Patates Cipsi


Illuminate Labs Doktor Danışmanı Andrea Paul , bu popüler atıştırmalık yiyeceklerin sağlığa zararlarını şu sözlerle açıklıyor: düşük besin değeri, ucuz yağ ve yüksek sodyum seviyeleri.

İşlenmiş Şeker


Paul, “İşlenmiş şekerin aslında hiçbir besin değeri yoktur ve tıbbi araştırmalarda obezite ve metabolik hastalık riskini artırdığı gösterilmiştir” sözleriyle şekerli ve paketlenmiş gıdaların riskini açıklıyor.

İşlenmiş Yağlar


Uzmanlar, “İşlenmiş yağları mümkün olduğu kadar diyetinizden çıkarmaya çalışın” diyen beslenme uzmanı Arika Hoscheit bunun nedenini şöyle açıklıyor:
Üzüm çekirdeği, soya fasulyesi, kanola, pamuk tohumu, mısır gibi işlenmiş yağlar ve bitkisel yağlar genellikle sağlığa zararlıdır. Bunun nedeni, işleme sırasında yağları oksitleyen aşırı yüksek sıcaklıklara ulaşmalarıdır.”

Hidrojenik Yağlar


Bu yağ kategorisi, birçok paketlenmiş gıda ve fast food ürününde bulunur. Beslenme uzmanı Paul şöyle diyor: Nüfus araştırmalarında, hidrojene yağların ölüm oranlarını artırdığı kesin olarak gösterildi. Fıstık ezmesi gibi birçok popüler tüketici ürünü markası hidrojene yağlar içerdiğinden, tüketicilerin paketlenmiş gıdalardaki içerik etiketlerini okuması önemlidir.” bu yağlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Rafine Edilmiş Karbonhidratlar
Rafine karbonhidratlar beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza ve daha fazlasını içerir. Lake, ” Rafine tahıl ürünlerinin vücudumuzda genellikle şeker oranı yüksek ve obezite ile bağlantılı iltihaplanmayı teşvik ettiği biliniyor.” dedi.

Sosis


“İşlenmemiş Kırmızı ve İşlenmiş Etler ve Koroner Arter Hastalığı Riski [Güncel Ateroskleroz Raporlarında yayınlandı] başlıklı bir araştırmaya göre, mevcut kanıtlar işlenmiş et tüketiminin koroner arter hastalığı insidansını etkilediğini gösteriyor.”

İşlenmiş Et


Kahvaltılık sucuk, domuz pastırması ve hindi füme gibi işlenmiş etler sağlıksız olarak tanımlanırken, bu gıda kategorisi genel olarak sağlıksız. Bu nedenle kendi bölümünü hak ediyor.
Sosisli sandviç, şarküteri, paketlenmiş sosis ve daha fazlası, diyetinizden tamamen çıkarılmadıkça mümkün olduğunca kaçınmanız gereken yiyecekler arasındadır. “ Dünya Sağlık Örgütü işlenmiş eti 1. Grup kanserojen olarak sınıflandırmıştır; H. kansere neden olduğu bilinmektedir. Lago, “İşlenmiş et, taze ette bulunmayan kimyasallar içeriyor” diyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here