15.4 C
Türkiye
Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Koca: Temaslılar karantinaya alınmayacak, semptom göstermeyene PCR testi yapılmayacak.

Koca: Temaslılar karantinaya alınmayacak, semptom göstermeyene PCR testi yapılmayacak.

0
Koca: Temaslılar karantinaya alınmayacak, semptom göstermeyene PCR testi yapılmayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Koca, bugünkü bilim kurulunda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verildiğini açıkladı. Ayrıca Kurul’da semptom göstermeyen temaslıların PCR testi yapma zorunluluğu da kaldırıldığı açıklandı.

Omicron varyantının küresel ölçekte olduğu gibi Türkiye’de de baskın varyant haline geldi.ğini söyleyen Sağlık Bakanı, vaka sayılarının bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttığını ifade etti. Koca hastanelerde tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık yüzde 10’luk bir artış olduğunu dile getirdi.

Koca, “Salgının önceki dönemlerinde daha az sayıda vaka ile daha yüksek hastaneye yatışlar görüyorduk. Omicron varyantı salgının tehlikesini azaltacağa benziyor. Bu durumu ümitle bekliyoruz” dedi.

Koca, bugünkü bilim kurulunda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verildiğini duyurarak, “İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler. Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır” ifadesini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here