Erdoğan: Temmuzda duruma bakarak çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz

0

Erdoğan: Temmuzda duruma bakarak çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Türkiye’deki enflasyonun diğer ülkelere kıyasla düşük olduğunu söyledi

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Ekonomide karşımıza çıkan fotoğraf şudur. Türkiye 15 Temmuz’u defettikten sonra Batılı ülkelerin düşmanlığına maruz kalmıştır. Bunlardan ABD, ekonomimizi mahvetme tehdidini ortaya koymuş, kimi Avrupa ülkeleri de daha dolaylı yollarla aynı yaklaşımı sergilemiştir.

*Savunma sanayi ürünlerinde ülkemize karşı uygulanan ambargo farklı bir boyuta taşınmıştır. Geçmişteki saldırılarda yaptığımız gibi, bu süreçte de hemen zayıf noktalarımıza yönelik tedbirlere başvurarak mücadeleye başladık.

*Ülkemizde de elbette enflasyon sorunu vardır. Türkiye, döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı bir sorunla boğuşmaktadır. Ülkemizdeki enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır. İnşallah en kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldıracağız.

*Bunun yanında asgari ücreti yüzde 50 oranında artırarak, emeklilerimizin taban aylığını 2500 liraya çıkartarak milletimizin hiçbir kesimini enflasyon altında ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz.

*Özel okul ücretlerindeki artış tavanını enflasyonla, yani yüzde 36 seviyesiyle sınırladık

*Türkiye enflasyonun boynunu kırar, gerekirse de dünyaya meydan okur. Ama bu muhalefet sorununu nasıl çözer onu bilmiyoruz. Sorsanız ülkeyi yönetmeye talipler, ama bir proje, vizyon yok. Cumhur ittifakına karşı bir ittifak kuruluyor ama karşımıza çıkacak aday konusunda anlaşamıyorlar. CHP’nin içindeki adaylık mücadelesi saç saça, baş başa bir kavgaya dönüşmüş durumda. Yakında mahkemelik olurlarsa da şaşırmayın.

*Şu anda Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bunu da yapacaklar.

Elinde silahı olan teröriste ipini kaptıran siyasetçi, tercihini kandan yana yapmış demektir. Bunların boyunduruğundan kurtulamayanlardan siyasetçi olmaz, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir siyasetçiye tahammül gösterilemez.

Bu teröre sırtını dayamak veya teröre karşı durmak meselesidir.

*İttifakın diğer cenahını oluşturan sözde milliyetçi parti de sokakta kendisine tepki gösteren vatandaşları dövmekle meşgul. Bu parti biraz daha böyle devam ederse, ciddi bir kimlik bunalımına sürüklenecektir. Bunlarla ilgili rabbim hepsine akıl, fikir versin demek dışında bir şey söylemeyi gereksiz buluyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here