Erdoğan;Sapkınlığı sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız.

0

Erdoğan;Sapkınlığı sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeditepe Bienali’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öe çıkanlar şöyle başları şöyle;

*Bize düşen görev kültür ve sanat hazinelerimizi nerede kaybettiysek orada aramaktır. Başka yerlerde aramaya kalkarsak sadece vaktimizi heba etmiş oluruz. İyi olan, güzel, faydalı olan her şeyi nerede bulursak bulalım almak, kullanmak, daha iyisini yapmak ecdadımızdan bize kalan en önemli miraslardan biridir.

*Sanat konusunda yaşatıcı, kuşatıcı, geliştirici vasfıyla tarihe damgasını vurmuş bir milletiz. Medya mecraları üzerinden dünyaya boca edilen batı menşeili kültür sanat eserlerinin içine özenle yerleştirilen mesajların elbette amacı var. Sapkınlığı sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız. Bu amacın masum ve hayırlı olduğu açıktır. Daha çok üreterek, insanın kalbine ulaşarak aradaki farkı kapatmakla mükellefiz. Kültür-sanat birikimimizi milletimizin tüm fertlerine ulaştırana kadar bu tür faaliyetleri arttırarak sürdürmeliyiz.

*Sanat kavramına yaklaşımdaki bu derin farkın tezahürlerini Endülüs’ten Büyük Sahra’ya kadar geniş bir alana yayılan eserlerde görmek mümkündür. Sanat Allah’ı aramakmış değer üstat. İnancımızın ‘Allah güzeldir, güzel olanı sever’ yaklaşımının sanata yaklaşım halini içinde bulunduğumuz Süleymaniye Külliyesi’ne bakarak görebiliriz. ”

*Sapkınlığı sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here