Arınç: ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı reisçi geçinip de aslında partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var”

0

Arınç: ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, reisçi geçinip de aslında partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var”

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Bursa’da yerel televizyon kanalı Line TV’de konuştu.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Arınç, “Türkiye’de öyle bir troll sürüsü var ki, siz bugün hava çok güzel oldu deseniz bile bundan başka anlam çıkarıp bunun üzerinden bana ve bizimle parti arasını veya Tayyip Bey’in arasını açmaya çalışan ahlaksız insanlar var. Kadınıyla erkeğiyle…Sadece içinde bulunduğumuz durumu bir gözlemci olarak anlatmaya gayret ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı partisinden izole etmek isteyenler olduğuna vurgu yapan Arınç şöyle konuştu;

*Şimdi bunun dışında yani Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey’e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil.

*Onlara göre iyi yaptıklarını düşünüyorlar ama ben iyi olan şeyin kendileriyle istişare edildiği zaman doğruyu konuşan acı da olsa hakikati söyleyen, onun iyiliğini istediği için doğru olanı tavsiye eden insanlarda olduğunu düşünüyorum.

*Ben böyle olmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Sonunda yüksek istişare kurulundan da ayrıldım. Kaldı ki orası da icrai bir organ değil. istişare organıydı. Fikirlerimizi söylüyorduk.

Çokça tartışılan Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine de değinen Arınç, şöyle devam etti; “Faydalı oldu, zararlı oldu. O (Erdoğan) hala bu sistemin çok doğru olduğuna inanıyor” diyen Arınç, erken seçim ihtimaline ilişkinse şunları söyledi;

*Peki seçime giderler mi gitmezler mi… Seçime nasıl gidileceği de anayasada yeni sistemde belli. Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli yani ittifak ortağı, seçim zamanında olacak diyorsa, sizin seçim istemenizin bir anlamı yok.

*Bence bu tartışmaların dışında veya ittifakların adayı kim olacak… Bunlar günlük tartışmalar. Aslında ‘Türkiye nereye gidiyor, nasıl gidiyor, önünüzü görebiliyor musunuz, daha  sonrasında ne olabilir, bu yönetim tarzından Türkiye istifade eder mi, etmez mi?’ bunların tartışılması lazım.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here