HDP Heyeti CHP’yi ziyaret etti

0

HDP Heyeti CHP’yi ziyaret etti

HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü..

Üç lider ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Pervin Buldan, “Türkiye’nin yeni bir anlayışa ve yeni bir yönetime ihtiyacı var. Bu da tabii bir erken seçim kararıyla mutlaka Türkiye’nin gündemine gelecektir.
Erken seçim kararıyla birlikte Türkiye yeni bir yönetimi, anlayışı mutlaka görecektir. Biz görüşlerimizi sayın genel başkana ifade ettik. Bir ortak önerge ile bir erken seçim isteme talebini gündeme getirme teklifini sunduk sayın genel başkana. Bize en kısa zamanda bu konuyla ilgili görüşlerini iletecekler.” şeklinde konuştu.

Mithat Sancar’ın açıklamaları da şöyle oldu:
” Türkiye’nin çoklu kriz sürecinde olduğu konusunda hem fikiriz. Bu krizlerden çıkış yollarını diyalog ve tartışma yoluyla bulabiliriz.
Eğer Türkiye’de her alan demokrasi yok ediliyorsa bizim toplumsal zeminde ve muhalefet partileri arasında bunu canlandıracak yolları kurmamız gibi bir görevimiz var. Biz ülkeye demokrasiyi getirmeyi vaat ediyorsak bunu öncelikle kendi ilişkilerimizde topluma göstermemiz gerekiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise,
“Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeliyiz, oturmalıyız ve konuşmalıyız. Sorunlar, akılla, mantıkla, ferasetle çözülebilir. Bu çerçevede Türkiye’nin sorunlarını masaya yatırdık. Ekonomiden söz ettik. Esnafın, çiftçinin, emeklinin, ücretlinin sorunları bir şekliyle masaya yatırıldı. Görüşüldü, tartışıldı. Elbette ki farklı görüşlerimiz var ama her görüş bizim için son derece değerlidir” dedi.

HDP, daha önce de DEVA Partisi ‘ni ziyaret etmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here