18.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Sahte içkiden ölenlerin sayısı 12 günde 61’e yükseldi!

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 12 günde 61’e yükseldi!

0

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 12 günde 61’e yükseldi!

Yurt genelinde 10 Aralık’tan bu yana, 17 kentte sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 61’e ulaştı. Güvenlik güçlerinin sahte içki üretip satanlara yönelik denetimleri sürerken Ordu’da da 2 kişinin sahte içkiden hayatını kaybetti öğrenildi.

Türkiye genelinde sahte içki ölümleri son bulmuyor. 10 Aralık’tan bu yana sahte içkiden 17 kentte 61 kişi hayatını kaybederken bir acı haber de Ordu’dan geldi.

Ordu’da 2 kişi hayatını kaybetti!

İHA’da yer alan habere göre yeni yıl öncesi piyasaya sürülen sahte alkollü içkilerin yayılımını engellemek için tüm Türkiye’de emniyet ekipleri operasyonlarını sürdürürken, Ordu’nun Fatsa ilçesinde, son bir hafta içerisinde özel ve devlet hastanelerine toplamda 6 kişinin alkol zehirlenmesi nedeniyle başvurduğu, tedavi görenlerden 2’sinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden bir vatandaşın ise ölümünün şüpheli olması nedeniyle, otopsisi yapılmak üzere Ordu Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Öte yandan olayla ilgili 5 şüphelinin gözaltında bulunduğu, emniyet güçlerinin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

7 bin litre sahte içki ele geçirildi!

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 7 bin litre sahte içki ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Yılbaşı öncesi sahte içki denetimlerine ağırlık veren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Defne ve Samandağ’daki 2 adrese operasyon düzenledi.

Evlerin bodrumlarında arama yapan ekipler, yılbaşında piyasaya sürülmek üzere hazırlanan jelikanlar içerisinde bin 500 litre satışa hazır halde ve 5 bin 500 litre fermenteye bırakılmış olmak üzere toplam 7 bin litre sahte rakı ile sahte rakı üretiminde kullanılmak üzere, alkol üretiminde kullanılan damıtma kazanı ve damıtma sistemi ele geçirdi.

Şüpheliler A.Ş., O.H. ve İ.B. gözaltına alındı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here