Dün gece bankalarda 1 milyar dolar bozduruldu!

0

Dün gece bankalarda 1 milyar dolar bozduruldu!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, döviz kurlarında ani düşüşe neden olan ekonomik önlemler paketinin ardından bankalarda 1 milyar doların bozdurulduğunu açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Habertürk TV’de soruları yanıtladı.

Çakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Dövize Çevrilebilir Mevduat” açıklaması sonrasında şu ana kadar 1 milyar dolar bozdurulduğunu söyledi. Çakar ”Sadece internetten mobil bankacılık üzerinden 1 milyar dolar çözülme oldu” dedi

Çakar, kamu ve özel bütün bankaların dahil olabileceğini söylediği sistemi, ”Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız.” ifadeleri ile anlattı.

Çakar’ın konuşmasında öne çıkan satır başları şu şekilde:

“Benim için sürpriz olmadı. Kurun bu kadar yükselmesinin çok bir ekonomik temeli yoktu. Her şey biraz zamanın ruhu içinde değerlendirmek lazım.

Geçen sene pandemi çıktı farklı varyantları var. Pandemiyle tedarik zincirleri bozuldu, üretim aksadı, insanlar yatırımlarını öteledi dünya için konuşuyorum. Çin’de üretim ciddi anlamda aksadı. navlun fiyatlarının artışı enerji fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here